Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
Головна » 2010 » Березень » 2 » Рейтинг мобільник телефонів по опроміненню
10:49
Рейтинг мобільник телефонів по опроміненню
Зараз в світі використовується більше 2,5 млрд. мобільних телефонів, а це означає, що в деяких країнах в половини її жителів є хоч би по одному мобільнику. І як влучно було відмічено: «мобільний телефон не просто диво техніки, а вже соціальне явище». Зрозуміло, що такий соціальний феномен став реальністю повсякденного життя не лише дорослих, але і дітей.


Група EWG (Environmental Working Group) представила черговий рейтинг найнебезпечніших і найбезпечніших телефонів. Радіочастотне випромінювання у всіх моделей, що попали в список "небезпечних", знаходиться в межах норм, встановлених Федеральною комісією зв'язку США, відзначає The Standard.

Дослідники прийшли до висновку, що популярні і недешеві смартфони Motorola Droid, Blackberry Bold 9700, LG Chocolate Touch і HTC Nexus One мають рівень випромінювання, що наближається до максимально допустимої норми. При цьому активісти EWG неодноразово заявляли, що стандарти, запропоновані Комісією, слід переглянути.

По сучасних нормах, прийнятих Федеральною комісією зв'язку, безпечним є телефон з потужністю поглинутої дози 1,6 Вт/кг. У Bold 9700 цей показник дорівнює 1,55 Вт/кг, в Motorola Droid — 1,5 Вт/кг, в Chocolate Touch — 1,46 Вт/кг і в Nexus One — 1,39 Вт/кг. EWG наполягає на посиленні стандартів. У вересні 2009 року фахівці групи повідомляли, що доза опромінення в 4 Вт/кг викликає відхилення в поведінці тварин.

Найбезпечнішими телефонами експерти EWG визнали апарати Sanyo Katana II (потужність поглинутої дози 0,55 Вт/кг), Samsung Rugby і Blackberry Storm 9530 (по (0,57 Вт/кг) і Samsung I800 Omnia II (0,62 Вт/кг).


Переглядів: 1170 | Додав: Likar | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024