|
Головна » 2010 » Березень » 20
Овочі, які
вирощуються в теплицях, у
закритому
ґрунті, переважно містять у собі велику кількість нітратів та нітритів.
Шкідливі
солі пригнічують дихання клітин, внаслідок чого у крові підвищується
вміст
молочної кислоти, холестерину, лейкоцитів, знижується кількість білків.
Взаємодіючи з гемоглобіном, нітрити утворюють з’єднання метгемоглобін,
який
блокує центри перенесення кисню.
Як вберегтися від шкідливої дії?
Ранні овочі перед вживанням слід
покласти
на 1-2 години у воду і декілька разів її міняти. Шкідливі речовини
виходять у воду.
Такі овочі рекомендується зберігати тільки у холодильнику.
...
Читати далі »
|
|
|
|
Статистика сайту |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|