Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » Архів матеріалів
  Варто наголосити, що функціонування мозку залежить від наявності в організмі достатньої кількості вітамінів: А, С, Е, К і групи В. Кожний з них впливає на певні функції. Також для хорошої пам’яті важливими є присутність в організмі належної кількості заліза, фолієвої кислоти й поліненасичених жирних кислот. Тому нам треба вживати червоне м'ясо, яловичу печінку, картоплю, зварену у мундирі, житній хліб, молоко, банани, йогурт, вівсянку, гречку, яблука, жирні сорти риби, свіжі овочі й фрукти, волоські горіхи.

А ще науковці вважають, що щоденне виконання наступної вправи всього лише протягом 30 секунд поліпшує пам'ять на 10%. Слід одночасно рухати зіницями зі сторони у сторону. Така вправа підсилює координацію обох півкуль мозку й сприяє активізації зон, відповідальних за пам'ять.

Покращують пам’ять також гра у лото, шахи, розгадування кросвордів, ребусів. Такі заняття сприяють активнішій роботі мозку, розвитку пам'яті й уваги. Саме увага -  найголовніша складова гарної пам'яті.

Зміцненню пам'яті сприяє також регулярна фізична активність. Вона стиму ... Читати далі »

Просмотров: 797 | Добавил: Likar | Дата: 09.02.2011 | Комментарии (0)

  Учені з Гонконгу виявили речовину, яку виділяють пухлини перед тим, як почати поширюватися по організму. Відкриття дозволяє припустити, що в майбутньому лікарі зможуть передбачити, у яких хворих ризик метастазування раку найвищий.

 Досліди на лабораторних мишах показали, що недалекий той час, коли з'явиться можливість блокувати цей білок і запобігти тим самим поширенню пухлин.

 Зараз дослідження в цій області перебувають на самій початковій стадії, говориться в "Журналі клінічних досліджень" (Journal of Clinical Investigation), в якому опубліковані результати роботи.

... Читати далі »

Просмотров: 847 | Добавил: Likar | Дата: 07.02.2011 | Комментарии (0)

  Дослідження, яке замовив фармгігант Pfizer, показало, що більше усіх в Східній Європі сексом займаються російські жінки. Серед чоловіків найактивнішими виявилися румуни.

 Cекс є одним з ключових життєвих пріоритетів як для чоловіків, так і для жінок, про це свідчать результати дослідження SHOW  (Sexual Health and Overall Wellness (Сексуальне здоров'я і загальне самопочуття). Дослідження, яке ініціювала американська компанія Pfizer, також пок ... Читати далі »

Просмотров: 1076 | Добавил: Likar | Дата: 07.02.2011 | Комментарии (0)

  За повідомленням прес-служби МОЗ України для раннього виявлення злоякісних новоутворень і успішного їх лікування в подальшому головний онколог України Ігор Щепотін рекомендує населенню раз на два роки проходити обстеження на рак. Про це він сказав на брифінгу, присвяченому Всесвітньому дню боротьби з раком.

Нині за статистикою найбільш поширеними є рак молочної залози, рак шийки матки та колоректальний рак.

Рак молочної залози впродовж останніх десятиріч займає перше місце в структурі онкологічної захворюваності жінок та характеризується високими темпами приросту та обсягу ураження жіночого населення - понад 16,5 тисяч випадків щорічно. Понад 20 % пацієнток виявляються у занедбаній стадії, а 12 % помирають протягом першого року встановлення діагнозу.

Найбільш перспективним напрямком боротьби з цією патологією є корекція факторів ризику, лікування передпухлинних хвороб та раннє виявлення раку молочної залози. Особливе місце в профілактиці цієї хвороби займає мамографічний скринінг, який може значно знизити смертність жінок фертильного та працездатного віку. 

Зн ... Читати далі »

Просмотров: 1043 | Добавил: Likar | Дата: 04.02.2011 | Комментарии (0)

  Сліпі люди отримали надію відновити зір за допомогою "біонічного ока", пише The Scotsman. У Британії вже почався набір групи добровольців для першого дослідження цієї технічної новинки.

 Хірурги з госпіталю Королівського коледжу в Лондоні під керівництвом Тіма Джексона сподіваються відібрати шість пацієнтів для тестування пристрою. Вони сподіваються приступити до роботи вже в березні.

 Власне, розробник пристрою - німецька компанія. Імплантат встановлюється під сітківку і працює за принципом цифрової камери.

... Читати далі »

Просмотров: 763 | Добавил: Likar | Дата: 04.02.2011 | Комментарии (0)

  Жінки, які страждають від приливів, не повинні розстроюватися, адже це є хорошим знаком. Учені з'ясували: приливи гарантують 50% -й захист від раку грудей. Міра захищеності прямо пропорціонально збільшується залежно від міри тяжкості симптомів менопаузи, пише The Daily Mail.

 Дослідники з Університету Вашингтона і Дослідницького ракового центру Фреда Хатчинсона упевнені: дефіцит гормонів, що призводить до появи симптомів менопаузи, також знижує вірогідність розвитку пухлини. Було встановлено, що жінки, котрі відчувають по декілька приливів в день під час менопаузи, мають до 40% менше естрадіолу - форми гормону естрогену. А естроген грає ключову роль в розвитку деяких типів раку грудей.

 Зазвичай після 50 років яєчники перестають виробляти естроген і прогестерон. Тоді починаються приливи, напади пітливості. Згідно зі статистикою, від цих симптомів мучаться три з чотирьох жінок. Напади можуть тривати по 3-6 хвилин за раз і відбуватися більше десяти разів за день. А вночі пітл ... Читати далі »

Просмотров: 2067 | Добавил: Likar | Дата: 31.01.2011 | Комментарии (0)

   У Японії створили дзеркало, яке вимірює температуру тіла людини, котра дивиться в нього.

Японський електротехнічний концерн NEC розробив безконтактний термометр у вигляді звичайного настільного дзеркала.

Про цей новітній прилад нещодавно повідомила токійська преса.

Якщо температура виявиться занадто високою, то термометр-дзеркало подасть тривожний звуковий сигнал.

 За словами розробників, створений ними термометр можна ефективно використовувати для швидкої перевірки стану здоров'я людини в будь-якому громадському місці, що особливо корисно, зокрема, під час епідемій грипу.

Такі прилади можуть бути встановлені в аеропортах, метро, залізничних вокзалах і у інших місцях великого скупчення людей.

У NEC планують в найближчий рік продати більше 5 тисяч подібних термометрів, які випускаються в двох варіантах і коштують від 98 до 120 тис ієн /приблизно від 1,2 до 1,4 тис доларів США/.

Просмотров: 1083 | Добавил: Likar | Дата: 30.01.2011 | Комментарии (0)

  "Уява, пов'язана з такою темою, як секс, потенція і репродуктивна функція, досі овіяна серпанком казок і міфів", - пише німецька Die Welt, додаючи, що їх поширенням займаються, іноді, навіть спеціалізовані журнали.

 Досі, пише автор публікації, ведуться гарячі дискусії на тему взаємозв'язку між розміром носа чоловіка і величиною його "достоїнства". Фахівець в області репродукції, професор Ганс Вільгельм Міхельманн радить придивитися до розміру ступні представника сильної половини людства, запевняючи, що саме цей показник, а не довжина носа вказує на величину пеніса.

 "Знання про відтворення собі подібних упродовж людської історії, звичайно, зміню ... Читати далі »

Просмотров: 906 | Добавил: Likar | Дата: 28.01.2011 | Комментарии (0)

 Британські дослідники дійшли
висновку, що, всупереч рекомендаціям Всесвітньої організації охорони (ВООЗ)
здоров'я, прикорм дітям при грудному вигодовуванні треба вводити раніше шестимісячного
віку, повідомляє BBC.
 У 2001 році ВООЗ випустила
глобальні рекомендації по годуванню дітей, в яких говорилося, що до піврічного
віку найкращим живленням для дитини є материнське молоко без яких-небудь
добавок.
 Низка країн, включаючи США, 65
відсотків членів ЄС, відмовилися приводити національні рекомендації в повну
відповідність з міжнародними, проте в більшос ... Читати далі »
Просмотров: 1509 | Добавил: Likar | Дата: 24.01.2011 | Комментарии (0)

  За даними американського Центру по контролю захворювань, дві третини або 66 відсотків дорослих американців мають надлишкову вагу або страждають ожирінням. Незважаючи на величезну, розвинену індустрію похудання в країні, за оцінками тільки 20% американців вдається успішно позбавитися від зайвих кілограмів протягом одного року.

 Клініцисти Університету Лойоли вирішили допомогти людям, котрі бажають схуднути для поліпшення фігури і здоров'я, сформувавши головні, на їх думку, рекомендації для зменшення жирових відкладень в тілі.

 1. Їжте сніданок: вживання їжі протягом однієї години після пробудження збільшує процеси метаболізму до 20 відсотків за увесь день. У ідеалі сніданок повинен складатися з білкової їжі. ... Читати далі »

Просмотров: 1043 | Добавил: Likar | Дата: 23.01.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 35 36 »
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024