Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » Архів матеріалів
   Експерти пропонують віддати роботам частину роботи медсестер, щоб ті могли сконцентруватися на пацієнтах. Подібна система вже тестується в лікарнях.

Отже, робо-сестри розвозять ліки по ... Читати далі »
Просмотров: 1067 | Добавил: Likar | Дата: 11.07.2011 | Комментарии (0)

   Попри те, що офіційні рекомендації по боротьбі з простудними і іншими захворюваннями містять вказівки на зміцнення імунітету, співробітники УніверситетуМічігану попереджають: це невірно. Вони провели експерименти і встановили: ... Читати далі »
Просмотров: 980 | Добавил: Likar | Дата: 08.07.2011 | Комментарии (0)

     Проект

 

З А К О Н     У К Р А Ї Н И

 

Про забезпечення дотримання вимоги ... Читати далі »

Просмотров: 2055 | Добавил: Likar | Дата: 17.06.2011 | Комментарии (0)

   Що таке холера?

- Холера - хвороба, яка викликає багаторазові водянисті випорожнення та блювання.

- При холері діарея може виглядати як каламутна рисова вода.

- Холера може призвести до смерті від зневоднення (втрата води та солей з організму) протягом декількох годин, якщо її вчасно не лікувати.

Як поширюється холера?

- Холерний вібріон знаходиться у фекаліях (випорожненнях) інфікованої людини.

- Холера поширюється, коли фекалії (випорожнення) від інфікованої людини потрапляють на засоби повсякденного вжитку, у питну воду або у воду, ... Читати далі »

Просмотров: 1275 | Добавил: Likar | Дата: 09.06.2011 | Комментарии (0)

  Сучасні технологічні новинки віддаляють людей від сім'ї. З такою заявою виступили австралійські психологи, що спостерігали за поведінкою батьків, захоплених телефонними розмовами або інтернет-спілкуванням, і їх дітьми.

Як сказав один з авторів дослідження Салі-Енн Маккормик, сучасним мамам і татам просто необхідно уміти відключатися від своїх смартфонів, електронних книг, ноутбуків. "Часто можна побачити таку картину, коли хтось з батьків, сидячи на дитячому майданчику, грає з мобільним телефоном, розмовляє з невидимим навколишнім абонентом або шле СМС, - помітила психолог. - Проте це не означає, що вони проводять час зі своїми дітьми"!


На думку фахівця, діти відчувають, коли батьки не звертають на них уваги, а це, у свою чергу, може привести до дитячих травм. "Відволікся на телефонний дзвінок, можна, наприклад, не устежити за дитиною, що впала з гойдалок, вибігла на дорогу або захлинулася під час вечірнього купання у ванні, - додала Маккормик. - Батькам слід "перепрограмувати" себе і не реагувати вмить на текстові повідомлення, що поступили, або телефонні дзвінки". Варто відмітити, що малюки досить хворобливо реагують на об'єкти, що "крадуть" мам і тат й позбавляють спілкування з ними.
... Читати далі »
Просмотров: 1000 | Добавил: Likar | Дата: 25.05.2011 | Комментарии (0)

Дослідники повідомили про епохальне відкриття, оголосивши, що лікування хворих СНІДОМ спеціальними медикаментами робить їх набагато менш заразними, пише The Wall Street Journal. 

  "Результати були такими вражаючими, що незалежна колегія спостерігачів рекомендувала опублікувати їх за чотири роки до завершення великого багатонаціонального дослідження", - відмічає автор статті Марк Шуфс. 

  "Я був приголомшений, - признався Салім Абдул Карим, дослідник СНІДУ і професор Університету Квазулу-Натал в ЮАР, який не брав участь в дослідженні, але ознайомився з його результатами. - Якщо ми зможемо здійснити це, у нас буде реальна можливість зупинити хвилю епідемії ВІЛ".  ... Читати далі »

Просмотров: 808 | Добавил: Likar | Дата: 23.05.2011 | Комментарии (0)

  Канадські учені з'ясували, що інгібітори АПФ, що використовуються для лікування високого кров'яного тиску і сердечної недостатності, краще приймати перед сном. Так вони ефективніші. А ось, якщо їх пити вдень, то ефект буде як від плацебо, відмічає The Globe and Mail.

Слід сказати, в медицині є напрям - хронотерапія, що грунтується на тому, що час прийому препарату повинен співвідноситися з природним ритмом людини. Дослідники з Університету Торонто і Університету Гельф узяли цей підхід на замітку, адже серцево-судинна система працює згідно з циклом. Так, кров'яний тиск підвищується уранці, а вночі знижується.

Між тим, багато гіпертоніків страждають від високого тиску і вдень, і увечері. Але саме вночі високий тиск може завдати найбільшої шкоди, адже серце не має можливості відновити сили. Дослідники перевірили це, даючи мишам з високим тиском в різний час доби препарат каптоприл, відомий як Capoten (Капотен). Потім тканини серця тварин були досконально вивчені.
 

... Читати далі »

Просмотров: 1106 | Добавил: Likar | Дата: 22.05.2011 | Комментарии (0)

   З відповідей Президента України на запитання представників ЗМІ у Миколаєві 17.05.2011 р.

... Що стосується Міністра охорони здоров’я, вочевидь, на цю посаду має прийти інша людина. За словами Глави держави, він мав тривалу розмову з І.Ємцем. «Він чудовий фахівець, очолював один із найсучасніших центрів кардіохірургії. Це було головною мотивацією запрошення його на цю високу посаду – Міністра. Але йому не вдалося налагодити роботу Міністерства належним чином – щоб Міністерство охорони здоров’я почало ефективно працювати, і головне - щоб почали здійснюватися реформи, які ми намітили і які вкрай необхідні», – констатував Віктор Янукович.

Внаслідок такої неефективної роботи, зазначив Президент, страждають люди.

Глава держави наголосив, що сьогодні не можна чекати, коли чиновники почнуть працювати краще. «Я зрозумів, що нам краще його (І.Ємця) повернути на ту роботу, де він до цього працював і був там ефективним. А на цю посаду підібрати люди ... Читати далі »

Просмотров: 979 | Добавил: Likar | Дата: 17.05.2011 | Комментарии (0)

  Керівництво Уряду та Міністр охорони здоров'я України ставить перед Державною санітарно-епідеміологічною службою України пріоритетним завданням безпечне оздоровлення дітей влітку. Про це повідомив голова Держcанепідслужби Сергій Риженко під час виїзної наради з питань проведення оздоровчої кампанії 2011 року, яка відбулася в Черкасах.

«Благий намір «оздоровити» дуже легко перетворити на страждання для дітей та їх батьків. Найменше нехтування вимогами законодавства призводить до жахливих наслідків. Сьогодні у вас, головні державні санітарні лікарі, є все для попередження епідемічних ускладнень: нормативна база, лабораторії, підготовлений персонал. На своїх територіях ви повинні заручитися дієвою підтримкою місцевої влади. Мета у нас єдина – це здорові та щасливі діти», - зазначив Сергій Риженко.

Усі заклади, які будуть приймати дітей, повідомив Голова Держсанепідслужби України, повинні бути завчасно перевірені, а до керівників доведені усі недоліки, які необхідно виправити.

Сергій Риженко звернув увагу санітарних лікарів ... Читати далі »

Просмотров: 1268 | Добавил: Likar | Дата: 15.05.2011 | Комментарии (0)

   1 травня Всеукраїнська громадська організація "Зупинимо гепатит", за підтримки Міністерства охорони здоров'я України, розпочала широкомасштабну всеукраїнську інформаційну кампанію "Гепатит С - не вітамін C". Загальна мета інформаційної кампанії - сприяти скороченню темпів поширення епідемії гепатиту С в Україні.

Головні цілі кампанії "Гепатит С - не вітамін C" - підвищення рівня знань загального населення України про вірусний гепатит С, і, як наслідок, - поглиблення обізнаності населення щодо ризиків інфікування гепатитом С та шляхів захисту від інфікування, підвищення мотивації населення дотримуватися відповідної поведінки щодо уникнення зараження гепатитом С, спонукання населення до проходження тестування щодо гепатиту С.

Довідково: Вірусний гепатит називають "ласкавим вбивцею". Він може жити в організмі людини дуже довго, і протягом 10-ти, 15-ти, 20-ти років ніяк себе не проявляти. А потім людина швидко помирає від цирозу або раку печінки.

За даними експертів ВООЗ, загальна кількість хворих на гепатити B ... Читати далі »
Просмотров: 1106 | Добавил: Likar | Дата: 12.05.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 ... 35 36 »
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024