Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » Архів матеріалів
   Від щирого серця вітаю Вас з наступаючими святами - з Новим 2011 роком та Різдвом Христовим!

Бажаю кожному з Вас та Вашим родинам  міцного здоров’я, добра, щастя, успіхів, миру, затишку в оселі.

Нехай Господь Бог та матінка Божа бережуть нас та нашу неньку Україну від усякого зла та направляють тільки на хороші та благі справи!

Просмотров: 1197 | Добавил: Likar | Дата: 31.12.2010 | Комментарии (0)

  Малята, які постійно дивляться телевізор, істотно відстають в розумовому і психічному розвитку від своїх однолітків. Такий висновок зробили учені після дослідження 259 американських сімей. Результати дослідження опубліковані в журналі "Архіви педіатрії і дитячої медицини".

За даними учених, після досягнення 14 місяців малята, які постійно дивляться телепередачі, особливо, призначені для дорослих, приблизно на третину відстають в розвитку від дітей, які до цього віку взагалі не дивилися телепередачі. Особливо в маленьких телеманів страждають мовні навички, підкреслюють фахівці. Вони пояснюють, що, можливо, на такі результати впливає не сам телевізор, а той факт, що ... Читати далі »

Просмотров: 906 | Добавил: Likar | Дата: 29.12.2010 | Комментарии (0)

За повідомленням прес служби МОЗ в Україні 60% людей старше 60 років не можуть вести самостійний спосіб життя і мають потребу сторонній допомзі. Тобто майже 1,5 млн людей потребують медичну і медико-соціальну допомогу. Про це йшлося на зборах, присвячених заснуванню нової Всеукраїнської громадської організації "Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги", яку очолив екс-міністр охорони здоров'я України Василь Князевич.

Ідею створення нової організації підтримали і будуть співпрацювати Мінохорониздоров'я, Мінсоцполітики, Уповноважена Верховної Ради України з прав людини, члени Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, Бюро ВООЗ в Україні, Міжнародний фонд "Відродження" та інші.

Про необхідність створення подібних організацій наголосив заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Гудзенко: "Сьогодні в Україні працює 9 стаціонарних хоспісів та понад 650 хоспісних ліжок. А потреба України в хоспісних ліжках становить 4 тис. одиниць. Крім того, є проблеми, які керівники медичних закладів можуть вирішити на своєму рівні, однак є й такі, що потребують допомоги влади і громадс ... Читати далі »

Просмотров: 1362 | Добавил: Likar | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (0)

Указом Президента України Віктора Януковича від 21.12.2010 р. № 1149/2010 Зіновія Митника звільнено з посади міністра охорони здоров’я України.

Його наступником став Ілля Ємець, директор Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, призначений на посаду міністра указом Президента України від 21.12.2010 р. № 1153/2010.


Народився 21 лютого 1956 року у Воркуті, Росія

Заслужений лікар України З 1993 року

Керівник центру дитячої кардіохірургії Інституту серцево-судинної хірургії АМН України З 1997 року

Народився 21 лютого 1956 р. у Воркуті, Росія, в багатодітній українській родині.

Освіта:

... Читати далі »

Просмотров: 1499 | Добавил: Likar | Дата: 22.12.2010 | Комментарии (0)

Причиною заборони так званих слабоалкогольних коктейлів, популярних у молоді, Управління по санітарному нагляду США називає збільшене число випадків втрати свідомості після вживання таких напоїв.

 На думку американських експертів, ці напої містять декілька стимуляторів - кофеїн, гуарану, таурин і похідні цукру.

 З 577 вивчених напоїв з кофеїном, щонайменше, 130 містять більше 0,02% кофеїну, що є добовою дозою для людини, межа, введена для безалкогольних напоїв.

 Раніше вважалося, що об'єднання енергетиків з алкоголем протидіє седативним ефектам алкоголю, а кофеїн дозволяє людині залишатися активною протягом тривалішого часу. Проте недавні дослідження говорять про те, що реакція організму на таке поєднання сильно відрізняється від очікуваної.

Просмотров: 934 | Добавил: Likar | Дата: 20.12.2010 | Комментарии (0)

   Років через 10-15 писання від руки остаточно кане у віки і усі діти будуть з юних років бадьоро стукати по клавіатурі комп'ютерів.

 Така очевидна і близька перспектива не радує португальських невропатологів. Не заперечуючи цінність і необхідність комп'ютерної грамоти, вони переконані, що діти повинні більше писати від руки, оскільки це розвиває мозок краще, ніж набір тексту на клавіатурі.

 "У шкільні роки писання від руки допомагає розвивати тім'яну долю головного мозку, яка може удосконалюватися тільки в дитячому віці, оскільки надалі втрачає еластичність", - відмітив директор Інституту медичних наук столичного Католицького університету Каштру Калдаш. - Саме ця область відповідає за взаємодію між зором і руховою активністю, що важливо для виконання самих різних дій".

Просмотров: 937 | Добавил: Likar | Дата: 17.12.2010 | Комментарии (0)

Постраждати від переохолодження можна навіть при плюсовій температурі. Зокрема, погодні умови з температурою нижче +7 С вже вважаються такими, що можуть спричинити проблеми зі здоров'ям.

Холод згубно впливає найперше на дрібні кровоносні судини людини. Що відбувається з органами й тканинами людини далі? Судини в кінцівках інстинктивно звужуються, щоб зберегти тепло. Саме за рахунок цього приплив крові до внутрішніх органів збільшується та підтримується внутрішня стабільна температура тіла. Ось чому циркуляція крові в кінцівках уповільнюється. Найперше замерзають пальці рук та ніг, а також вуха та ніс — вони найменше захищені через те, що в них тонкий жировий прошарок. Спочатку замерзає шкіра, а вже потім підшкірний шар, судини, м'язи, нерви та навіть кістки. І для цього не потрібна наднизька температура, зокрема, як -2 С. Температура, при якій можна переохолодитися, може бути навіть плюсовою. При переохолодженні температура тіла знижується до 35 С і нижче.

Корисні поради

< ... Читати далі »
Просмотров: 1747 | Добавил: Likar | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Багато жінок примушують себе сидіти на виснажливих дієтах, які мало того, що неефективні, але й шкодять організму. Людина, котра сидить на дієті, повинна знати те, що худіючи, організм підвищено використовує жири, і йому потрібна енергія для їх перероблення.

 Енергію дають вітаміни. Тому, шкідливо дотримуватися дієти, яка не передбачає вживання вітамінів. Але є простий спосіб добитися доброго результату. Нехай не за короткий строк, зате ефективно.

 Дві склянки молока в день допоможуть не лише позбавитися від зайвих сантиметрів на талії, але і наростити м'язову масу.

 Фахівці доки не знають, як це працює, але рекомендують після тренування випивати склянку знежиреного молока - це дозволить швидше досягти бажаного результату.

Просмотров: 1284 | Добавил: Likar | Дата: 15.12.2010 | Комментарии (0)

Британські медики заявляють: багато людей навіть не підозрює, що звичні речі руйнують їх зуби. Серед небезпечних продуктів дослідники із Стоматологічної школи Університету Бристол називають фруктові чайні суміші, які відрізняються підвищеною кислотністю, що і роз'їдає емаль. Особливо небезпечні лимон і чорна смородина, відмічає The Daily Mail.

 Постійні перекушування також не роблять добра зубам, піддаючи їх частій кислотній атаці. За словами експертів, зуби максимум можуть протистояти п'яти кислотним атакам в день. Любителям алкоголю, особливо вина, і енергетичних напоїв теж варто бути напоготові з тієї ж причини. А ось ряд препаратів на зразок антидепресантів, ібупрофена, ліків, регулюючих тиск, призводить до висихання ротової порожнини.

 При цьому саме слина грає роль захисника зубів. Якщо її не вистачає, то зуби більше піддаються дії агресивного руйнівного середовища.

 Карен Коатс з Британської асоціації здоров'я зубів наголошує ... Читати далі »

Просмотров: 757 | Добавил: Likar | Дата: 13.12.2010 | Комментарии (0)

Учені спростували міф про те, що людина, котра кинула палити, стає нервовою і роздратованою. За даними нового дослідження, людина котра перестала палити, навпаки, почуває себе набагато щасливішою.

 Давно відомо, що відмова від куріння украй сприятлива для фізичного здоров'я, але мало хто вивчав вплив відмови від куріння на настрій. Багато курців заявляють, що тютюн допомагає їм впоратися з тривогою і стресом. Проте нове дослідження показало, що відмова від куріння приносить користь і фізичному і психічному здоров'ю. Не треба вважати, що кинувши палити заради здоров'я, ви зануритеся в тугу.

 Вважається, що люди використовують тютюн через його здатність покращувати настрій, а відмова від тютюну призводить до депресії. При цьому насправді, у курців, що зуміли залишити тютюн, за короткий час настрій покращується.

... Читати далі »
Просмотров: 795 | Добавил: Likar | Дата: 12.12.2010 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 35 36 »
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024