Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » Архів матеріалів
  Більше тисячі онкологічних хворих на Кубі пройшли курс лікування з використанням унікальної терапевтичної вакцини від раку легенів, розробленою місцевими фахівцями.

 Препарат під назвою CIMAVAX - EGF став плодом 15-річної роботи співробітників гаванського Центру молекулярної імунології /ЦМІ/.

 Зі слів Хісели Гонсалес, керівника проекту, єдині у своєму роді ліки дозволяють перетворити рак легенів на пізніх стадіях в "контрольоване хронічне захворювання", і його використання не викликає небезпечних побічних ефектів.

... Читати далі »

Просмотров: 871 | Добавил: Likar | Дата: 22.01.2011 | Комментарии (0)

  Нещодавно польський телеканал TVN 24 розповів про дивний випадок. У однієї мешканки Польщі народилися близнюки - хлопчик і дівчинка.

 Спочатку жінка була одружена, проте подала на розлучення, щоб вступити в законний союз з коханцем, який, з її міркувань, був батьком дітей.

 Проте безпосередньо перед розлученням жінка вирішила провести генетичну експертизу, результати якої вразили не лише її, але і лікарів.

 У близнюків виявилося двоє батьків одночасно.

... Читати далі »

Просмотров: 1212 | Добавил: Likar | Дата: 19.01.2011 | Комментарии (0)

  Американські учені стверджують, що їм вдалося встановити причину чоловічого облисіння. Група експертів, що опублікувала результати своїх досліджень у виданні Journal of Clinical Investigation, вважає, що уся справа не у відсутності нового волосся, а в якості волосся, яке зростає замість випалого.

 Учені встановили, що у пацієнтів, котрі страждають облисінням, формується така ж кількість коренів волосся, як і у здорових людей. Проте із-за дефекту стовбурових клітин нове волосся виявляється дуже маленьким, і його можна розгледіти тільки під мікроскопом.

 Той факт, що при облисінні є така ж сама кількість стовбурових клітин, дозволяє сподіватися на їх реактивацію.

 "Це говорить про існування проблеми з активацією стовбурових клітин, які трансформують клітини-попередники при облисінні", - сказав глава дослідницької групи Джордж Костареліс.

... Читати далі »

Просмотров: 778 | Добавил: Likar | Дата: 19.01.2011 | Комментарии (0)

Щоб успішно скинути вагу в Новому Році - записуйте усе, що ви їсте. На думку Крістофера Дж. Мозуника, фахівця з проблем ваги і діабету (Грінвічська лікарня, Коннектікут, США), вести харчовий щоденник - це одна з ефективних стратегій, що ведуть до схуднення.

 "Харчовий щоденник схожий на вправи, якщо ви займатиметеся ним регулярно, то обов'язково схуднете", - говорить Мозуник.

 Для багатьох людей харчовий щоденник стає своєрідною формою поведінкової психотерапії. Багато пацієнтів доктора Мозуника страждають також цукровим діабетом другого типу, так що для них підтримка нормальної ваги особливо важлива. 

 "Я можу розділити своїх пацієнтів на дві групи: ті, хто веде щоденник і ті, хто його не веде. Люди, котрі ведуть щоденник, домагаються великих успіхів в схудненні; зазвичай я працюю з ними близько 12 тижнів. З людьми, що не ведуть щоденника, я іноді працюю роками. Ведення щоденника схоже на записи під час уроку - чим більше ви записуєте, тим краще справляєтеся з предметом", - пояснює доктор Мозуник. 

 Причина успіху полягає в готовності признатися собі в кожному шматочку їжі, який ви з'їдаєте. Щоденник допомагає ... Читати далі »
Просмотров: 2522 | Добавил: Likar | Дата: 14.01.2011 | Комментарии (0)

  Учені Лондонського університету придумали, як заглушати звук, який видає бормашина. Багатьом пацієнтам він доставляє в зуболікарському кабінеті найбільш неприємні відчуття, оскільки біль навчилися більш менш нейтралізувати анестезією.

 Пацієнт надіватиме особливі навушники, через які він зможе слухати спеціально підібрану музику або свої улюблені записи. Голос лікаря або медсестри теж зможе до нього доноситися, а свист свердла не пропускатиметься електронним фільтром.

 Встановлений поряд з бормашиною мікрофон уловлюватиме звуки саме тієї частоти, яку треба пригнічувати.

 Ідея такого пристрою належить професорові стоматологічного інституту Лондонського університету Брайану Міллару. Він, у свою чергу, запозичив її у конструкторів авт ... Читати далі »

Просмотров: 881 | Добавил: Likar | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

  У Португалії дійшли висновку, що відповідальність за успіх лікування повинен нести не лише лікар, але і пацієнт.

 Щоб спонукати хворих дотримуватися усіх приписів лікарів, міністерство охорони здоров'я найзахіднішої країни Євросоюзу має намір ввести штрафи за "неправильне використання" ліків.

 Суми штрафів доки не визначені. Відомо лише, що міра торкнеться тільки пільговиків, яким медикаменти виписуються безкоштовно.

 У міністерстві охорони здоров'я Португалії упевнені, що виявити порушників буде нескладно. Штрафувати стануть тих пацієнтів, які просять лікаря виписати нову порцію ліків або дуже рано, або, н ... Читати далі »

Просмотров: 983 | Добавил: Likar | Дата: 12.01.2011 | Комментарии (0)

 Ізраїльські учені з'ясували, що запах жіночих сліз знижує рівень тестостерона у чоловіків, пише Le Temps з посиланням на результати дослідження, опубліковані в журналі Science.

Це відкриття уперше наводить на думку про існування в сльозах хімічних компонентів, чия дія аналогічна дії феромонів. 

Як було виявлено, склад "емоційних" сліз відрізняється від складу сліз "мимовільних", постійно очищаючих і захищаючих очей: в перших міститься на 24% більше протеїнів. 

У ході дослідження, проведеного нейробіологом з інституту Вайзмана (Ізраїль) Шани Гельштейн, волонтери-чоловіки нюхали сльози жінок, що подивилися сумний фільм, а також соляний розчин, який крапнули на обличчя тих же жінок.
... Читати далі »
Просмотров: 1628 | Добавил: Likar | Дата: 11.01.2011 | Комментарии (0)

   У Криму видана книга, що містить інструкції для міліціонерів по вживанню алкогольних напоїв під час оперативно-розшукової діяльності, а також "Алкогольний глосарій".

Автором книги є генерал-майор міліції, начальник Кримського юридичного інституту Василь Бірюков. Видання випущене обмеженим накладом.

Книга, зокрема, розповідає, як оперативникам залишатися у свідомості при застіллі, не бовкнути таємницю, швидко тверезіти і лікуватися від похмілля.

"Горілка, коли її п'ють, розуму не додає і не забирає, вона перевіряє, чи є він", - пише автор. Похмелятися він радить тими ж напоями, які були "скуштовані ... Читати далі »

Просмотров: 1220 | Добавил: Likar | Дата: 09.01.2011 | Комментарии (0)

У жінок, які їдять багато фруктів, овочів і рису, з більшою вірогідністю народиться дівчинка, ніж хлопчик, вважають голландські учені. Вони провели дослідження, результати яких опубліковані в "Інтернет-журналі репродуктивної медицини".

 Учені з університетів Делфта і Маастрихта протягом п'яти років вивчали як дієта матері впливає на стать майбутньої дитини. У дослідженні погодилися взяти участь 172 сімейні пари, у яких вже були діти - 358 хлопчиків і тільки дві дівчинки.

 Повністю виконати умови експерименту і довести його до переможного кінця змогли тільки 32 сімейні пари, у яких в результаті народилися 26 дівчаток і тільки шість хлопчиків.

 Жінки, котрі брали участь в дослідженні, дотримувалися особливої дієти: вони їли багато фруктів, овочів і рису - продуктів, що містять велику кількість кальцію і магнію.

Просмотров: 1561 | Добавил: Likar | Дата: 08.01.2011 | Комментарии (0)

  Одне відоме англійське прислів'я говорить: сніданок з'їш сам, обід розподіли з другом, а вечерю віддай ворогові. Ось чому можна сміливо сказати, що сніданок - найважливіша частина дня.

 Те, чим поснідав уранці, впливає на наш настрій і самопочуття весь день. Смачний сніданок має бути здоровим і різностороннім, але ні в якому разі не одноманітним.

 Загальна думка така, що на сніданок потрібно обов'язково їсти кашу. Так, каша була і буде важливою частиною сніданку. Але щоб уникнути одноманітності, можна збагатити стіл бутербродами, омлетами, млинцями і різними йогуртами.

 Учені провели експеримент, ... Читати далі »

Просмотров: 1185 | Добавил: Likar | Дата: 03.01.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 35 36 »
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024