Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » Архів матеріалів
Існує думка, що в чоловіках до старості залишається багато дитячого. Так, багато хто з представників сильної статі схильний відноситься споживацько до сім'ї, нагадуючи по поведінці не чоловіка, але вередливу дитину. Інші, не награвшись в дитинстві, захоплюються колекціонуванням зброї, машин або інших "чоловічих іграшок".

Ще одну дитячу рису знайшли у сильної статі іспанські фахівці.

Відомо, що батьки прощають швидше і легше, ніж діти. Тепер дослідження Університету Країни Басків /Іспанія/ показало, що жінки прощають легше, ніж чоловіки.

За словами психологів, вирішальним чинником в здатності пробачити іншу людину за помилки - є здатність до співчуття, і, схоже, жінки мають більше можливостей бути чуйними до чужих почуттів, ніж чоловіки.

Автори цього дослідження, проведеного серед батьків 45-60 років і їх дітей 17-25 років, стверджують, що батьки, які прощали оточуючих у більшості випадків протягом їх життя, зміцнювали з кожним разом їх здатність прощати "в усіх областях". Люди, які уміють не ображатися, швидко миряться і здатні до взаєморозуміння і співчуття, найшвидше прощають чужі помилки.

... Читати далі »
Просмотров: 774 | Добавил: Likar | Дата: 04.03.2011 | Комментарии (1)

Три роки всебічного аналізу пішли у групи з понад двадцяти учених на чолі з біохіміком Девідом Уішартом з Університету Альберти (Канада), щоб скласти повний список "інгредієнтів" людської крові.

Хімікати крові, або метаболіти, зазвичай аналізуються для виявлення таких станів, як діабет і ниркова недостатність. Сьогодні лікарі аналізують кров хворих, вивчаючи рівень 10-20 хімікатів. Тепер же, після того, як команда Уішарта закінчила своє дослідження, медики зможуть вивчати 4 229 метаболітів і діагностувати сотні різноманітних захворювань, які характеризуються дисбалансом біохімії крові.

Девід Уішарт стверджує, що його група здійснила найповнішу хімічну характеризацію крові з тих, що коли-небудь проводилися.

Створена ученими база даних знаходиться у вільному доступі, тому ознайомитися з повним списком метаболітів може ... Читати далі »
Просмотров: 747 | Добавил: Likar | Дата: 03.03.2011 | Комментарии (0)

За повідомленням сайту www.dw-world.de з початку 2011 року громадяни Франції зможуть консультуватися з лікарями та отримувати рецепти не виходячи з дому, прямо через Інтернет. Уряд Франції  легалізував таку практику.

"У мене болять вуха, підкошуються ноги, тремтять руки і тече з носу" - незабаром французи, які занедужали, зможуть скаржитися на своє здоров’я онлайн і отримувати не просто поради, а повноцінну лікарську консультацію з виписуванням рецептів, скеруванням на обстеження чи до лікарні. І все це, не полишаючи власної оселі.

Фредерік Дуссо – один з представників команди веб-лікарів. Попри всі зручності нововведення він застерігає, що такий спосіб не зможе стати заміною традиційному відвідуванню терапевта. "Нас спеціально тренували з тим, щоби надавати медичні онлайн-консультації. Але те, що ми робитимемо є, швидше, доповненням, а не заміною традиційній медицині", - наголосив медик.

... Читати далі »
Просмотров: 886 | Добавил: Likar | Дата: 02.03.2011 | Комментарии (1)

  Як відомо, алкогольне сп'яніння – це отруєння організму. Багато токсичних ефектів обумовлено надлишком ацетальдегіду, який при цьому утворюється. Але, як виявилось, сон після вживання спиртних напоїв значно уповільнює метаболізм алкоголю.

Це відповідно подовжує процес протверезіння і отруєння.

До такого відкриття прийшли японські фахівці з Національного Центру по боротьбі з алкоголізмом.

Вони провели експеримент, в якому брали участь 24 людини. В рамках експерименту чоловіки і жінки вживали певну дозу пива, при цьому частина тих, що пили після цього лягала спати.

Як показали результати дослідження, у тих людей, котрі після вживання спиртного вирушали спати, процес розкладання алкоголю в крові проходив у 2 рази повільніше в порівнянні з тими, хто весь цей час не спав.

Це повністю спростовує переконання більшості людей, що кращий спосіб протверезитись — виспатися.

Просмотров: 754 | Добавил: Likar | Дата: 01.03.2011 | Комментарии (0)

  Деякі люди є песимістами від народження, вважають учені. Вони відкрили хімічну речовину, молекули нейропептида Y (NPY), що впливає на світосприйняття людини, а також з'ясували, що кількість цієї речовини в організмі закладається генетично, пише The Telegraph.

Дослідники з університету Мічігану перевірили свою гіпотезу на декількох добровольцях. Учені перераховували різні слова, що мають різне забарвлення: негативне (наприклад, "вбивця"), позитивне ("надія") і нейтральне ("матеріал"). У процесі фахівці сканували мозок випробовуваних, використовуючи магнітно-резонансну томографію (МРТ).

У результаті з'ясувалося, що у людей з низьким рівнем NPY у відповідь на негативні слова виникала сильна активація префронтальної кори, яка проводить обробку емоцій. А ось у людей з високим NPY така реакція була набагато слабкіша.

Під час другого теста дослідники вводили в м'язи щелепи добровольців нешкідливий фізіолог ... Читати далі »
Просмотров: 802 | Добавил: Likar | Дата: 27.02.2011 | Комментарии (0)

  "Учені Оксфордського університету провели успішні випробування універсальної вакцини від грипу, яка могла б впоратися з усіма відомими штамами захворювання, що стало б важливим кроком у боротьбі з хворобою, яка щорічно вражає мільярди людей", - пише The Guardian.

 Терапія, випробувана на добровольцях, спрямована на іншу, ніж традиційні вакцини, частину вірусу грипу, а значить, не потребує дорогих щорічних змін формули для приведення її у відповідність з найпоширенішим вірусом, циркулюючим у світі, відмічає автор статті Алок Джа.

 Вакцина, розроблена групою учених під керівництвом доктора Сари Гілберт з оксфордського Інституту Дженнера, спрямована на протеїни усередині вірусу, загальні для усіх штамів, на відміну від тих, які розміщені на зовнішній поверхні вірусу і схильні до мутацій.

... Читати далі »

Просмотров: 748 | Добавил: Likar | Дата: 27.02.2011 | Комментарии (0)

  Чоловіки, які починають втрачати волосся з 20 років, у пізнішому віці більш схильні до розвитку раку простати. Такий більш ніж наочний "маркер" повинен спонукати сильну стать до регулярної перевірки здоров'я передміхурової залози, вважають французькі онкологи.

 Дослідження проводилося фахівцями Паризького університету Декарта і Європейської лікарні Жоржа Помпіду в Парижі.

 Медики виявили, що чоловіки, які рано лисіють, в два рази частіше захворюють раком простати в старшому віці. Проте якщо чоловіки починають втрачати волосся тільки з 30- 40 років, то це не збільшує ризику розвитку хвороби.

На думку онкологів, раннє облисіння серед чоловіків може служити чинником ризику захворювання раком.

 Втрата волосся - це досить поширене явище серед сильної статі, що зач ... Читати далі »

Просмотров: 866 | Добавил: Likar | Дата: 26.02.2011 | Комментарии (0)

  Російські учені з челябінської лабораторії "Штучні органи і клітини" створили "штучну печінку", яка допоможе продовжити життя пацієнтам з печінковою недостатністю.

Варто сказати, не йдеться про окремий штучно зроблений орган. Це, швидше, установка, що нагадує природний фільтр організму.

Прилад челябінських учених працює за наступним принципом: очищення організму проводиться за рахунок того, що кров проходить через фільтр і позбавляється від токсинів. На очищення крові в середньому йде дві години.

Процедура багато в чому нагадує гемодіаліз нирок. Єдина відмінність: замість сольового розчину тут знаходиться особливий біологічний компонент. Він не вимивається і постійно очищається.

Ця розробка дозволить багатьом пацієнтам дочекатися трансплантації печінки, підкреслюють експерти. ... Читати далі »
Просмотров: 1245 | Добавил: Likar | Дата: 24.02.2011 | Комментарии (0)

  У Бангладеш починаються найбільші у світовій історії клінічні випробування вакцини, призначеної для профілактики холери. Згідно з планами організаторів, в дослідженні візьмуть участь близько 240 тисяч жителів країни.

 Нова, дешевша вакцина проти холери, яку випробовуватимуть в Бангладеш, розроблена в Індії. Випробування препарату планується проводити серед жителів міста Мирпур - одного з найбільш неблагополучних по холері населених пунктів країни.

 Як очікується, до дослідження буде залученов цілому 240 тисяч бангладешців. Дві третини з них, або близько 160 тисяч чоловік, отримають по дві дози індійської вакцини, яка вводиться перорально, ще 80 тисяч складуть контрольну групу.

 Спостереження за учасниками дослідження триватиме протягом чотирьох років.

... Читати далі »

Просмотров: 662 | Добавил: Likar | Дата: 24.02.2011 | Комментарии (0)

  Материнство фактично примушує мозок рости, виявили неврологи Американської психологічної асоціації. Виявилось, що мозок жінок, які уперше чекають дитини, збільшується в ділянках, пов'язаних з мотивацією і поведінкою, а у матерів, які найбільше думають з ніжністю і турботою про своїх немовлят - найбільший ріст в ключових областях середнього мозку.

 На думку учених, гормональні зміни відразу після народження першого малюка, у тому числі збільшення гормонів естрогену, окситоцину і пролактіну, допомагають зробити материнський мозок більш схильним до подібних перебудов. Мотивація до турботи про дитину, відмінна риса материнства, може бути зовсім не інстинктивною реакцією в житті жінки, а швидше результатом активної зміненої роботи головного мозку, розмірковують американські фахівці.

 Висновки клініцистів зроблені на основі аналізу сканування мозку жінок, які уперше стали мамами. Порівняння знімків, зроблених від 2 до 4 тижнів і 3-4 місяців після пологів, показали, що об'єм сірої речовини збільшився на невеликі, але знач ... Читати далі »

Просмотров: 781 | Добавил: Likar | Дата: 23.02.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 35 36 »
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024