Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » Архів матеріалів
   Значення і роль середнього медичного персоналу в організації надання медичної допомоги важко переоцінити. Завдяки вашій щоденній праці, милосердю та професіоналізму функціонує одна із найважливіших складових соціальної сфери держави - охорона здоров'я, яка визначає життєдіяльність суспільства.

Сестринська справа є визнаною та шанованою у суспільстві професією, що динамічно розвивається з урахуванням історичного досвіду та сучасних перспектив. Ваша професія не тільки поєднує в собі надзвичайну відповідальність і високий професіоналізм, але і визначає розуміння цінності людського життя, усвідомлення потреби доброти та піклування, вміння бачити не тільки хворобу, а й людину з її духовною та фізичною неповторністю.

У найтяжчі моменти життя людини ви берете на себе частину їх болю та страждань, а ваш досвід й милосердя вселяють віру у зцілення, повертають здоров'я та дарують радість життя. Саме тому, протягом тисячоліть, найлюдяніша та милосердна професія викликає любов та повагу.

У цей святковий день щиро бажаю вам міцного здоров ... Читати далі »

Просмотров: 1528 | Добавил: Likar | Дата: 12.05.2011 | Комментарии (0)

  З 1 по 15 травня в Україні проходить Щорічна всеукраїнська благодійна акція "Серце до серця", покликана допомогти дітям, хворим на діабет. Фінал акції буде проведено 14-15 травня 2011 року.

Міністерство охорони здоров'я України п'ять років поспіль підтримує діяльність та сприяє у проведенні акції, яка дозволяє покращувати матеріально-технічну базу обласних дитячих лікарень.

Протягом 2006-2010 років, завдяки проведеним заходам, було зібрано понад 8 млн грн, які витратили на закупівлю медичного обладнання для обласних дитячих лікарень:

- у 2006-2007 роках - для лікування та попередження вад слуху у дітей;

- у 2008-2009 роках - для лікування та попередження вад зору у дітей;

- у 2010 році акція була спрямована на допомогу новонародженим та передчасно народженим дітям.

... Читати далі »

Просмотров: 759 | Добавил: Likar | Дата: 06.05.2011 | Комментарии (0)

  Державна цільова програма "Цукровий діабет" на 2009-2013 роки


  Визначення проблеми, на розв'язання якої спрямована програма

За даними ВООЗ, в економічно розвинутих державах світу до 4-6 відсотків населення хворіє на цукровий діабет. В Європі питома вага таких хворих становить близько 4 відсотків. Унаслідок
поширення цукрового діабету рівень смертності підвищився в 2-3 рази, а тривалість жит ... Читати далі »
Просмотров: 2555 | Добавил: Likar | Дата: 06.05.2011 | Комментарии (0)

  За даними дослідження, опублікованого в журналі The Lancet, головною причиною інфарктів є не фізичне навантаження і стрес, а забруднення повітря, пише Daily Mail.

За словами професора Джона Айреса з Університету Бірмінгема, забруднене повітря містить найдрібніші частинки бруду і сажі які, проникаючі в легені, і викликають проблеми з серцем і респіраторні захворювання.

 "Отже, як звести шкоду до мінімуму? 

 Фахівці радять пішоходам уникати головних вулиць, де більше всього транспорту і надавати перевагу провулкам та паркам, де викидів менше. Не ходіть по бордюрах, радить видання. Дослідники з Імперського коледжу в 2005 році визначили, що, йдучи по краю тротуару, ви піддаєте себе впливу забруднюючих речовин у десять разів більше, ніж якщо б ви йшли поблизу будівель.
... Читати далі »
Просмотров: 973 | Добавил: Likar | Дата: 05.05.2011 | Комментарии (0)

  Учені з університету Сан-Антоніо в штаті Техас вважають, що часті сновидіння, що супроводжуються яскравими картинами, притаманні пацієнтам психіатричних клінік, або чоловікам і жінкам з пограничними розладами.

Керівник дослідження Бравін Стент впевнений, що як схильність до шизофренії, так і наявність цього захворювання, змінює ахроматичну рівновагу, яка може служити показником діагностики відхилень психіки.

Зазвичай люди бачать лише чорно-білі зображення, але в ряді випадків, наприклад, під дією нервових стресів або мозкових травматичних порушень, можуть переживати в процесі нічного відпочинку барвисті сновидіння.По суті, сни - це відображення нашої дійсності, однак однорідний і сильний подразник призводить до появи постійних кольорових снів. У дослідження взяли участь три рівних за кількістю групи добровольців у віці від 25 до 47 років.

У пер ... Читати далі »
Просмотров: 1672 | Добавил: Likar | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

  Рентгенологічне дослідження грудної клітки, яке проходять всі прибуваючі до Великобританії іммігранти, для виявлення туберкульозу, часто виявляється неефективним, дійшли до висновку британські медики.

За їх словами, рентгени виявляють тільки так звану активну інфекцію, тобто хворобу у досить запущеній стадії, коли в наявності всі симптоми захворювання.

Виявити ж туберкульоз на ранніх стадіях допоможуть спеціальні аналізи крові, впевнені фахівці з Imperial College London, які оглянули понад 1000 іммігрантів.

Виявлення хвороби на ранній стадії особливо важливо у випадку з туберкульозом, тому що захворювання є інфекційним, нагадують медики.

Уряд Великобританії заявляє, що ініціатива дослідників повністю відповідає вимогам Національного інституту охорони здоров'я та клінічної м ... Читати далі »
Просмотров: 1016 | Добавил: Likar | Дата: 26.04.2011 | Комментарии (0)

  Парацетамол не лікує головний біль, а антибіотики не вбивають інфекцію: вчені Космічного центру імені Ліндона Джонсона встановили, що ефективність дії лікарських препаратів різко знижується поза Землею.

У дослідженні, опублікованому в журналі Американської асоціації дослідників-фармацевтів (AAPS Journal), робиться висновок, що ймовірна причина втрати лікувальних властивостей криється в підвищеному радіаційному фоні на борту космічної станції.

Автори вказують на те, що зі збільшенням тривалості космічних місій зростає і потреба в ліках для космонавтів.

 Звичайний термін придатності земних ліків при правильному зберіганні складає близько двох років. При цьому їх рекомендують зберігати в сухому, прохолодному місці.

На борту космічного корабля умови інші. Якщо температуру і вологість контролювати можна, то радіаційний фон, перевантаження і вібрація при польоті, а також слаб ... Читати далі »

Просмотров: 788 | Добавил: Likar | Дата: 25.04.2011 | Комментарии (0)

Пам’ятка
щодо порядку організації профілактичних щеплень та реєстрації вакцин проти інфекцій, керованих засобами імунопрофілактики

  Основними законодавчими документами, які регламентують проведення щеплень в Україні, є Закони України „Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення” та „Про захист населення від інфекційних хвороб”. У законі визначено, що профілактичні щеплення проти інфекційних хвороб, включених до календаря щеплень, та профілактичні щеплення за епідемічними показаннями проводяться для громадян безоплатно за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством. Поставки медичних імунобіологічних препаратів для проведення профілактичних щеплень, включених до календаря щеплень, у тому числі для профілактики сказу, здійснюються за рахунок коштів Державного бюджету України.

Наказом МОЗ України від 03.02.2006 № 48 „Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних імунобіологічних препаратів” затверджено „Календар профілактичних щеплень”, в якому визначені вікові гру ... Читати далі »

Просмотров: 1505 | Добавил: Likar | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

         Шановні колеги!

Створення в Україні медицини сучасного рівня та поліпшення здоров'я громадян - питання, які постійно у полі зору Уряду.

Майбутнє медичної галузі вимагає загальнонаціональних зусиль, підтримки кожного, хто уболіває за долю України. Підставою для цього хвилювання є нинішній складний стан галузі та щорічне протягом десятиліття погіршення здоров'я населення.

Створення дієвої Громадської ради при МОЗ України - це можливість налагодити системний діалог усіх, хто зацікавлений створити в Україні сучасну медицину, напрацьовувати конструктивні рішення для подолання проблем, здійснення контролю за діяльністю галузі та окремими діями, знаходити порозуміння.

Заради виконання зобов'язань та досягнення мети ми вітаємо всі ефективні механізми ... Читати далі »

Просмотров: 823 | Добавил: Likar | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

   Останнім часом в деяких ЗМІ та на Інтернет-ресурсах з'являється багато інформації про так звані електронні сигарети. В цих матеріалах зазначається, що ці вироби представляють собою металеві трубки, в які вкладається картридж з нікотином і батарейка. Батарейка нагріває картридж, внаслідок чого нікотин випаровується і користувач може вдихати пари нікотину. При цьому не утворюються шкідливі для здоров'я продукти згорання, такі як смоли, чадний газ та інші. Електронні сигарети рекламують як безпечний засіб для припинення куріння тютюнових виробів або як альтернативу курінню тютюнових виробів у місцях, де забруднення повітря тютюновим димом заборонено.

Часто в рекламних матеріалах йдеться про те, що електронні сигарети нібито відповідають вимогам Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо нікотин замісної терапії. Насправді ВООЗ ще у вересні 2008 року випустила спеціальний прес-реліз, де спростувала такі твердження і заявила, що вони не підтверджені даними наукових досліджень. Також на початку 2010 року Наукова Група ВООЗ з регулювання тютюнових виробів випустила звіт (№955), в якому спеціально розглянуто питання щодо систем електронного надходження нікотину. Група дійшла висновку, що немає доказів того, що вживання даних виробів є без ... Читати далі »

Просмотров: 1257 | Добавил: Likar | Дата: 15.04.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 ... 35 36 »
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024