Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » Архів матеріалів

  Прес-служба МОЗ України повідомила, що на базі Центральної районної поліклініки Дніпровського району Києва відкрився антигіпертензивний центр з ліжками денного перебування хворих. Відкриття антигіпертезивного центру дасть змогу впроваджувати сучасні методики постійної профілактики хворих з підвищеним артеріальним тиском, хворих на ішемічну хворобу серця та інші хвороби серцево-судинної системи, раннє виявлення та прогнозування наслідків захворювання, можливостей лікування та підтримання працездатності.

З допомогою Центру населення зможе більше дізнатись про фактори ризику та небезпеки артеріальної гіпертензії, необхідності та ефективності лікування.

Артеріальна гіпертензія (АГ) — одне з найпоширеніших захворювань в Україні. Так, у 2010 році зареєстровано близько 11 млн осіб, хворих на АГ, серед них близько 5 млн - працездатного віку. Щорічно виявляється близько 630 тис. хворих на АГ. Серед людей з підвищеним артеріальним тиском знають про наявність цього захворювання 77% хворих, з них лікуються лише 34,2 %, причому ефективно тільки 12,8 %.

... Читати далі »

Просмотров: 826 | Добавил: Likar | Дата: 31.03.2011 | Комментарии (0)

  За повідомленням прес-служби МОЗ Державна санітарно-епідеміологічна служба України здійснює постійний радіаційний контроль за продуктами харчування, питною водою та об'єктами навколишнього середовища, проводить виміри гамма-фону.

Ці заходи здійснюються в рамках виконання "Комплексної програми здійснення державного санітарного нагляду в галузі радіаційної безпеки України, радіаційного моніторингу довкілля" установами та закладами Державної санітарно-епідеміологічної служби України із залученням науково-дослідних інститутів Національної Академії медичних наук України.

За інформацією Держсанепідслужби на сьогодні, за результатами досліджень, радіаційний стан на території України залишається стабільним. Перевищень гама-фону та допустимих рівнів умісту радіонуклідів у продуктах харчування та питній воді на територіях, що не підпали під вплив наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, не зареєстровано.

За дорученням Міністра охорони здоров'я Іллі Ємця Голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергій Риженко провів селекторну ... Читати далі »

Просмотров: 707 | Добавил: Likar | Дата: 29.03.2011 | Комментарии (0)

  Згідно з християнськими традиціями, Великий піст служить для приборкання плоті і очищення душі. Вважається, що біль допомагає спокутувати гріхи і прославити душу. Але якщо не вдаватися до теологічних питань, чи дійсно заподіяний самому собі біль може полегшити провину, пов'язану з аморальним вчинком?

Австралійські психологи з Університету Квінсленда зацікавилися психологічними аспектами фізичного болю. Вони провели експеримент за участю молодих чоловіків і жінок. Добровольців попросили написати короткий текст, в якому вони згадували про те, як погано обійшлися з ким-небудь у минулому. За допомогою цього прийому психологи розраховували викликати відчуття провини у учасників дослідження. Добровольцям з групи контролю дали завдання описати звичайні дні свого життя.

Після цього декількох учасників дослідження з групи, що "провинилася", і з контрольної групи попросили опустити руку у відро з дуже холодною водою і протримати її там як можна довше. Інших учасників попросили зробити те ж саме, тільки у відрі була приємна тепла во ... Читати далі »

Просмотров: 1158 | Добавил: Likar | Дата: 27.03.2011 | Комментарии (0)

  Фтористі сполуки в зубних пастах і засобах для полоскання рота, які мають запобігати розвитку карієсу, можуть бути, насправді, неефективними. Річ у тому, що так званий захисний шар, який утворюється ними, занадто тонкий, пише The Times of India.

Франк Мюллер, фахівець з експериментальної фізики, разом з колегами з Університету Саар в Німеччині підкреслює: карієс - одна з основних проблем світової охорони здоров'я. Приміром, тільки в США громадяни витрачають більше 50 мільярдів доларів щорічно на лікування карієсу.

Відомо: фтористі з'єднання роблять емаль (міцну, білу субстанцію, що покриває поверхню зубів) несприйнятливою до руйнування. Останнє ж дослідження виявило, що фтористий шар, який утворюється на поверхні зуба, в реальності має товщину всього в шість нанометрів.

Так, для утворення захисного шару завт ... Читати далі »

Просмотров: 1392 | Добавил: Likar | Дата: 26.03.2011 | Комментарии (0)

  Існує багато нетрадиційних способів використання бананової шкірки: нею можна полірувати срібні вироби, шкіряне взуття або очищати листя домашніх рослин. Нещодавно учені знайшли ще одне застосування банановим шкіркам - виявилася, що вони відмінно очищають воду від токсичних металів.

Група учених під керівництвом Густаво Кастро дійшла висновку, що банановими шкірками можна очищати від важких металів, таких як свинець і мідь, стічні води копалень, ферм або заводів.

Важкі метали завдають шкоди здоров'ю людей і екології. Сучасні методи очищення води від цих металів досить дорогі, а деякі речовини, використовувані для очищення, самі по собі токсичні.

За даними інших досліджень рослинні відходи, такі як волокна кокоса або шкаралупа арахісу, здатні очищати воду від токсинів. Густаво Кастро ... Читати далі »

Просмотров: 1376 | Добавил: Likar | Дата: 25.03.2011 | Комментарии (0)

  Нове дослідження Катаріни Сджоваль з шведського Університету Лунда містить вражаючий висновок. На її думку, одружені люди або ті, хто вимушений проводити багато часу з раковим хворим, починають більше хворіти протягом наступного року після постановки діагнозу у партнера, пише Times of India.

Сджоваль вивчила стан здоров'я людей, близьких до хворих колоректальним раком, раком легенів, грудей і простати. Це дозволило виявити наступне: число хвороб, діагностованих у людей, котрі жили з раковими хворими, збільшилося на 25% після того, як останнім виставили страшний діагноз.

"Наявність родича, котрий хворіє на рак, призводить до виникнення занепокоєння, тривоги і збільшен ... Читати далі »

Просмотров: 877 | Добавил: Likar | Дата: 24.03.2011 | Комментарии (0)

  "Той, хто щодня ковтає знеболюючі, швидше за все, рано чи пізно дійде до пігулок для зміцнення ерекції, оскільки популярні анальгетики призводять до імпотенції", - повідомляється на сайті газети Die Welt.

За оцінкою експертів, близько 4,5 млн чоловіків в Німеччині мають проблеми з ерекцією. До фізичних причин, таких як склероз судин, діабет, зайва вага або куріння, додаються психічні подразники. У віковій групі до 35 років переважають стрес і депресії.

Крім того, багато хто не знає: послабленню ерекції або втраті лібідо сприяють численні ліки. Майже усі препарати, які використовуються при лікуванні високого тиску (бета-блокатори, інгібітори АПФ або антагоністи кальцію), негативно позначаються на ерекції. Антидепресанти або інші психотропні засоби можуть привести до порушення еякуляції або втрати лібідо.

Проте в п ... Читати далі »

Просмотров: 1015 | Добавил: Likar | Дата: 21.03.2011 | Комментарии (0)

  Для чоловіка красива жінка - гордість. Вони готові навіть спеціально демонструвати свою пані друзям, щоб отримати похвалу у свою адресу. Але експерти з Університету Ліверпуля попереджають представників сильної статі про небезпеку стосунків з жінками, в рази красивішими за них. Такий зв'язок приречений на провал, пише The Daily Mail.

Як приклад учені наводять шлюби Анжеліни Джолі, визнаної красунею, з акторами Джоні Лі Міллером і Біллі Бобом Торнтоном. Шлюби з цими чоловіками продовжилися всього лише 3 року в цілому. Проте, стосунки з Бредом Піттом, одним з найкрасивіших чоловіків у світі серед знаменитостей, тривають вже 6 років. Джолі запевняє, що знайшла партнера на все життя.

Фахівці з університету Ліверпуля зробили фотографії більше 100 пар. Частина була разом протягом декількох років, інші - всього декілька місяців. Далі жінок і чоловіків оцінили за природними даними. З'ясувалося, що зовнішній вигляд чоловіка ніяк не впливає на тривалість стосунків. Але ось союз непривабливого чоловіка з красунею триває від пари тижні ... Читати далі »

Просмотров: 705 | Добавил: Likar | Дата: 20.03.2011 | Комментарии (0)

  Результати цього опитування здивують тих, хто скаржиться на засилля еротики в масовій культурі, відмічає Washington Post. Більше чверті респондентів у віковій групі 15-24 роки повідомила, що ніколи в житті не займалися сексом, пише журналіст Девід Браун. Причому в порівнянні з попереднім опитуванням доля незайманих хлопців і дів зросла - з 22% в 2002 році до 29% дівчат і 27% молодих чоловіків.

Біл Альберт, провідний співробітник вашингтонської організації National Campaign to Prevent Teen and Unplanned Pregnancy, позитивно споийняв ці результати. "Багато хто серед молоді відгукнувся на заклик почекати зі статевим життям", - сказав він.

Опитування має дещо незвичайну назву "Загальнонаціональне дослідження зростання сімей" і проводиться на замовлення федерального уряду США з 1973 року, ... Читати далі »

Просмотров: 886 | Добавил: Likar | Дата: 19.03.2011 | Комментарии (0)

   Проект по створенню реєстру відповідних лікувальних методик очолив співробітник департаменту контролю і медико-санітарної інформації ВООЗ Бедірхан Юстюн.
     

Юстюн відзначив, що в багатьох країнах традиційна медицина застосовується в рамках системи охорони здоров'я разом з сучасними підходами до лікування. У зв'язку з цим ВООЗ має намір розробити Міжнародну класифікацію методів традиційної медицини (ICTM). Цю роботу організація має намір завершити в 2014 році.
     

За словами глави проекту по створенню ICTM, першими будуть описані східні лікув ... Читати далі »

Просмотров: 1072 | Добавил: Likar | Дата: 17.03.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 35 36 »
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024