Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2010 » Грудень » 17 » Діти повинні писати від руки, оскільки це розвиває мозок краще, ніж набір тексту на комп'ютері
20:24
Діти повинні писати від руки, оскільки це розвиває мозок краще, ніж набір тексту на комп'ютері
   Років через 10-15 писання від руки остаточно кане у віки і усі діти будуть з юних років бадьоро стукати по клавіатурі комп'ютерів.

 Така очевидна і близька перспектива не радує португальських невропатологів. Не заперечуючи цінність і необхідність комп'ютерної грамоти, вони переконані, що діти повинні більше писати від руки, оскільки це розвиває мозок краще, ніж набір тексту на клавіатурі.

 "У шкільні роки писання від руки допомагає розвивати тім'яну долю головного мозку, яка може удосконалюватися тільки в дитячому віці, оскільки надалі втрачає еластичність", - відмітив директор Інституту медичних наук столичного Католицького університету Каштру Калдаш. - Саме ця область відповідає за взаємодію між зором і руховою активністю, що важливо для виконання самих різних дій".

 Співробітник Інституту мозку людини Жоау Анаклету нагадав, що усім дітям, починаючи з дошкільного віку, необхідно розвивати рухові функції, чому дуже допомагає писання. "Важливо, щоб вони навчилися працювати руками точно і скоординовано, а цьому сприяє опанування мистецтва письма і малювання", - підкреслив він.

 Учені зовсім не виступають за те, щоб заборонити в початковій школі комп'ютери. "Використання комп'ютерів в школі допомагає розвивати мозок і стимулює учнів до поглинання більшої кількості інформації", - вважає психолог Софія Валадареш. "Учбові заклади, разом з письмом від руки, можуть викладати і комп'ютерний метод", - згоден з нею глава Інституту розуму Нелсон Ліма.

 У той же час, вважає він, треба підходити до використання сучасної техніки з обережністю. "Проблема електронних пристроїв в тому, що вони занадто полегшують життя школярів. Наприклад, в них є вбудована перевірка орфографії", - сказав Ліма. Проведені інститутом дослідження виявили тривожні симптоми, продовжив він. "На жаль, школярі, в основному, використовують комп'ютери для розваг, а не для навчання, - констатував учений. - Це веде до того, що сучасні учні частенько мають труднощі, коли їм доводиться зосереджуватися".

 З колегою згоден Жоау Анаклету. "Письмо від руки вимагає більшого часу і більшої концентрації, - відмітив він. - Це призводить до того, що учень краще усвідомлює і засвоює матеріал". Дослідник упевнений, що "надмірне використання клавіатури може привести до втрати здатності писати від руки і, як наслідок, до втрати деяких розумових здібностей".

 На думку викладача з великим стажем Рози Еванжелішти, надмірне захоплення комп'ютерами привело до явного зниження письменності. "Нові покоління пишуть все гірше і гірше, та і мова їх стає біднішою, - засмучується педагог. - Вони вже не можуть писати без помилок, оскільки звикли до автоматичної перевірки орфографії. Слід пам'ятати, що письмо від руки примушує думати, розвиває здатність адекватно розуміти текст і робити з нього висновки".

 Як доказ своїх тез португальські фахівці посилаються на результати недавнього дослідження, проведеного колегами з Університету Індіани. Використавши новітні методи сканування діяльності головного мозку, американські учені дійшли висновку, що письмо від руки набагато краще стимулює мозок і розвиває пам'ять, оскільки активує більшу кількість нервових закінчень. Вони підкреслюють, що уміння володіти ручкою і олівцем підвищує здатність учня засвоювати матеріал.

Переглядів: 934 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024