З тих пір, як в кінці 80-х років американська компанія
"Монсанто"
створила перші трансгенні продукти, не затихають спори про допустимість
їх
масового виробництва, можливі негативні наслідки для здоров'я і
довкілля.
Прибічники вживання біотехнології в сільському
господарстві і харчовій
промисловості стверджують, що без масового виробництва генно модифікованих продуктів людство
просто помре з голоду. Противники вказують на те, що вирішувати проблему
браку
продовольства за допомогою трансгенів - означає міняти одну проблему на
іншу,
можливо, куди серйознішу.
Державні органи, дослідницькі інститути, неурядові
організації і
професійні об'єднання у всьому світі наводять аргументи "за і проти"
штучного коректування генетичного
коду рослин. Проте простому
споживачеві розібратися в тому, чим він годує свою сім'ю, вони мало
допомагають.
Зараз практично на усіх
продуктах пістрявлять наклейки "Без
ГМО". Чи це так?
...
Читати далі »