Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 7 » Вчені встанлвили, чому сучасні жінки рано сивіють
20:08
Вчені встанлвили, чому сучасні жінки рано сивіють

  Поява сивого волосся у жінок вважається одним з перших проявів старіння. Раніше у більшості людей сивина з'являлася не раніше тридцяти років, проте сьогодні сріблясті волоски знаходять у себе дами набагато більш юного віку.

Як показало дослідження, приблизно третина всіх британок відзначають у себе сивину у віці до тридцяти років. 60 відсотків з них вважають, що це відбувається через нервові навантаження.

У посивілому волоссі відсутній барвниковий пігмент. Клітини, які виробляють його (меланоцити), з плином часу старіють і припиняють виробляти цю речовину. Фахівці кажуть, що наша генетика, а зовсім не спосіб життя, програмує, в якому віці меланоцити припинять виробляти пігмент.

Але є і такі вчені, які знаходять все більше підтверджень того, що зараз люди частіше сивіють через стрес. Наприклад, автор книги «Біблія волосся» Кінгслі стверджує, що нервове навантаження скорочує вміст вітамінів групи В, тому і відбувається посивіння. Є дані, що додаткове споживання вітаміну В допомагає навіть зупинити цей процес.

Японські дослідники говорять, що фолікул чутливий до такого виду стресу, як окислювальний стрес, викликаний дією тютюну, сонячними променями і життям в забрудненій атмосфері.

Незважаючи на те що меланоцити є і у волоссі, і в шкірі, з віком сивіє тільки шевелюра. Виявляється, у волоссі немає одного ферменту, який є в клітинах шкіри. Спираючись на цю інформацію, вчені планують створити препарати, що імітують роботу даного ферменту і змушують меланоцити виробляти більше фарбувального пігменту.

Переглядів: 1467 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024