Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
Головна » 2010 » Березень » 20 » Тепличні овочі. Нітрати і нітрити.
22:13
Тепличні овочі. Нітрати і нітрити.
Овочі, які вирощуються в теплицях, у закритому ґрунті, переважно містять у собі велику кількість нітратів та нітритів. Шкідливі солі пригнічують дихання клітин, внаслідок чого у крові підвищується вміст молочної кислоти, холестерину, лейкоцитів, знижується кількість білків. Взаємодіючи з гемоглобіном, нітрити утворюють з’єднання метгемоглобін, який блокує центри перенесення кисню.

 

Як вберегтися від шкідливої дії?


Ранні овочі перед вживанням слід покласти на 1-2 години у воду і декілька разів її міняти. Шкідливі речовини виходять у воду. Такі овочі рекомендується зберігати тільки у холодильнику.


Нітрати нерівномірно накопичуються у свіжих овочах: у картоплі та огірках – ближче до їх поверхні, у капусті й моркві – всередині. Якщо картоплю на добу залишити в 1% розчині кухонної солі або аскорбінової кислоти, то рівень нітратів знизиться майже на 90%. Вітаміни С, Е і А запобігають і гальмують процеси перетворення нітратів та нітритів в організмі. Якщо постійно включати до раціону продукти, які містять ці вітаміни, то можна надійно нейтралізувати шкідливу дію нітратів і нітритів, що потрапили до організму.

 

Але коли це стосується здоров’я дітей, то краще просто обмежити їх від таких продуктів.

Переглядів: 2291 | Додав: Likar | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024