Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 22 » Сумно - з'їж чорного шоколаду!
23:10
Сумно - з'їж чорного шоколаду!
Дослідники з Університету Уейк Форест в США (Wake Forest University, USA) опублікували список продуктів, які не лише поліпшують настрій, але і допомагають його контролювати. Тепер, стверджують експерти, Ваш настрій - у Ваших руках.

 

Головний дієтолог Університету Наїні Сетальвальд (Naini Setalvad) говорить: "Коли людина потрапляє в стресову ситуацію, потрібно розслабитися, глибоко зітхнути і перекусити гарбузовими або льняними насіннячками, а також волоськими горіхами". Продукти багаті омега-3 жирними кислотами, допомагають організму відновити кількість магнію, який потрібний для боротьби із стресом. Якщо ж у Вас намічається особливо стресовий день, плануйте на вечерю зготувати велику порцію рибної страви.

 

З тривожним і неспокійним станом під силу впоратися воді з лимоном і картопляним наїдкам. Дані продукти, багаті вітамінами В і С, допомагають людині розслабитися. Проте слід уникати вживання смаженої їжі і кофеїну: вони лише підсилять відчуття хвилювання. Білкова їжа також відмінно допоможе впоратися з нервами: курятина або кисломолочні продукти допомагають організму виробляти дофамін, який має заспокійливу дію.

 

А плитка чорного шоколаду миттєво розвеселить і підніме настрій. Також допоможуть продукти, багаті магнієм: банани і абрикоси. Не менш "розважальним" ефектом володіють продукти, що містять фолієвую кислоту, а саме шпинат і апельсиновий сік.

 

Аби не дати своїм негативним відчуттям виплеснутися назовні, експерти рекомендують негайно з'їсти огірок або йогурт. Склянка холодного молока, на думку експертів, також допоможе трохи "схолонути".

 

Переглядів: 914 | Додав: Likar | Теги: дофамін, неспокій, курятина, поліпшують, тривога, розслабитися, лимоном, настрій, сік, банани | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024