Хоча апельсини і не
зростають на наших географічних широтах, ми до них настільки звикли, що вже не
вважаємо їх екзотикою. Дійсно, сьогодні досить складно знайти продовольчий
супермаркет або харчовий ринок, в якому не було б цих соковитих помаранчевих
плодів, пише gigamir.net.
Особливо,
якщо пригадати, що серед всіх складених інгредієнтів апельсина значний відсоток
доводиться на вітамін C.
Цей вітамін, який
відомий також як аскорбінова кислота, підвищує стійкість організму до
хвороботворних збудників, укріплює міцність судинних стінок (тим самим знижуючи
вірогідність пошкодження кровоносних судин і ризик кровотеч), покращує відтінок
шкіри і підвищує її пружність і еластичність, бере участь у всіх змінних
процесах і в утворенні необхідних для організму біологічно активних речовин
(наприклад, деяких
...
Читати далі »