Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
Головна » 2010 » Березень » 24 » Лікування залежних від інтернету та відеоігор. Ще не у нас.
23:35
Лікування залежних від інтернету та відеоігор. Ще не у нас.

      Про створення клініки для залежних від інтернету на своїй базі заявила приватна психіатрична лікарня Capio Nightingale, розташована в Центральному Лондоні. Власники установи вирішили надавати подібні послуги після багаточисельних дзвінків батьків, стурбованих пристрастю дітей до інтернету, відеоігор і мобільних телефонів.

Пацієнтами клініки стануть підлітки з 12-річного віку, проте очікується, що в основному її послуги знадобляться залежним для інтернету у віці від 15 до 17 років.

Як підкреслив керівник нової установи Річард Грехем (Richard Graham), лікуванням таких хворих вже займається ряд клінік по загальному лікуванню залежностей, проте розвиток технологій і пов'язаних з ними психологічних порушень вимагає "швидкої адаптації" служб для надання спеціалізованої допомоги.

При цьому чітких світових або британських діагностичних критеріїв інтернет-залежності пока не існує. Більш того, до цих пір продовжуються дебати про те, чи є пристрасть до цифрової техніки хворобою чи лише вигадкою надмірно стурбованих батьків.

Діагноз інтернет-залежності офіційно був визнаний в Китаї в листопаді 2008 року. З тих пір в країні відкрилися безліч клінік по реабілітації таких хворих. Про методи лікування в цих клініках можна судити по тих фактах, що вже через пів року китайські власті заборонили застосовувати в них електросудомну терапію, а після смерті 15-річного пацієнта від побоїв заборона торкнулася тілесних покарань і обмеження свободи залежних.

У США перша клініка для лікування інтернет-залежності відкрилася в штаті Вашингтон у серпні 2009 року.


Та й на Україні з кожним роком ця проблема стає все більш актуальною. Як будемо боротися ми?

Переглядів: 1429 | Додав: Likar | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024