Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 8 » Чому випадає волосся? Боремося народними засобами.
20:27
Чому випадає волосся? Боремося народними засобами.
Більшість пацієнтів лікарів-трихологів - з лікування волосяного покриву, приходить з проблемами стоншення волосся, випадання і втрати об'єму. Насправді волосся у них може не лише випадати, але і зменшуватися в діаметрі або просто повільно рости.

Важливо визначити причину виникнення проблеми. Багато жінок, особливо дітородного віку, страждають анемією і браком заліза і цинку в організмі. Попросіть вашого лікаря призначити вам загальні аналізи і виписати відповідні харчові добавки або мікроелементи якщо є така необхідність.

Можливо вам слід змінити своє харчування - воно повинне бути збалансованим і включати достатню кількість білків, вуглеводів, жирів, мінералів і вітамінів.

Гормональний дисбаланс також може приводити до проблем із волоссям. Кіста яєчника часто приводить до втрати волосся, а інколи є єдиною ознакою такого захворювання. За оцінками фахівців, ця хвороба вражає, принаймні, 30% молодих жінок. Якщо ви виявили, що у вас саме цей випадок, не турбуйтеся, захворювання легко лікується за допомогою протизаплідних пігулок або ліків, що знижують рівень андрогенів в організмі і у цьому вам допоможуть лікарі-гінекологи.

Тридцять відсотків жінок помічають деяке розрідження волосся до п'ятдесятирічного віку. А 50 відсотків чоловіків відмітять подібну зміну ще до 30 років. У чоловіків втрата волосся інтенсивніша і сконцентрована в конкретних місцях (на тім’ї, на скронях), а у жінок це відбувається рівномірно по всьому волосяному покриву голови. Облисіння, характерне для чоловіків, обумовлене активністю тестостерона (чоловічого гормону, який також присутній і у жінок), проте ті ж гормони є причиною потоншення волосся у жінок. Багато жінок страждають від втрати волосся через те, що застосовують гормонозамісну терапію. Тим часом, контрацептиви можуть впливати на волосся двояко: інколи випадає або, навпаки, починає посилено рости по всьому тілу.

Жінки з нерегулярним менструальним циклом часто страждають розрідженням волосся. Раптове облисіння в деяких місцях - вогнищева алопеція - часто стимулюється аутоіммунною реакцією (коли імунна система діє проти себе). Якщо у вас на голові одна або дві ділянки облисіння, вони, зазвичай, заростають через 6-9 місяців.

На щастя для жінок спадкову втрату волосся у них набагато простіше лікувати медикаментами, чим облисіння у чоловіків. Отримавши кваліфіковану пораду фахівця і дотримуючись режиму лікування, фактично всі жінки з генетичною втратою волосся можуть розраховувати на 30-40 відсотків його відновлення. Лікування в цих випадках полягає в звичайному поєднанні гормональної терапії (оральної або місцевої) і місцевої лікувальної терапії з харчовими добавками. Для визначення необхідної кількості вітамінів і мінералів потрібний аналіз крові. Лікування повинне проходити під спостереженням лікаря. Відвідаєте гінеколога, ендокринолога і дерматолога, який спеціалізується на лікуванні волосся.

Деяким людям, що мають проблеми з випаданням волосся, рекомендується не мити волосся взагалі! Проте, Вам необхідно доглядати Ваше волосся, а значить, розчісувати і споліскувати щодня. Перші 4-6 тижнів вигляд буде жахливий, але потім покращає. У волосся існує свій власний природний баланс, який порушується шампунями і кондиціонерами, але з часом все втихомирюється, і волосся буквально очищає себе саме. Цей метод буде корисним для людей з густим волоссям, але якщо волосся рідке, то необхідний шампунь, що дає додаткового об'єму.

Самостійно зупинити випадання волосся і укріпити їх можна у випадках, якщо це пов'язано з неправильним або недостатнім доглядом за волоссям, порушенням діяльності сальних і потових залоз, недостатнім живленням корінців волосся.

Випадання волосся пов'язане із захворюванням всього організму або окремих органів - лікується лікарем. Наприклад, при отруєнні важкими металами волосся випадає пучками або досить легко потягнути за волосся, і воно залишається у вас в руках. Вам слід терміново звернутися до лікаря і пройти призначений ним курс лікування.

Гормональні порушення повинен також лікувати лікар, який потурбується, аби бракуючі гормони були поповнені. При нестачі певних вітамінів, частковому або повному авітамінозі, може настати зміна в структурі волосся і привести до його випадання. Лікар повинен встановити яких вітамінів не вистачає вашому організму і призначити відповідне лікування.

Нервові розлади теж можуть стати причиною випадання волосся. При  сильній депресії випадання волосся лікується лікарем разом з основною хворобою. Дуже шкідливим для волосся є стискування шпильками, гребінцями - можуть з'явитися ділянки облисіння. Від зачіски «кінський хвіст» волосся із-за постійного стискування перебуває у свого роду втомі, і як наслідок, настає атрофія волосяних мішечків або запалення фолікулів, що веде, кінець кінцем, до руйнування волосяних мішечків.

Випадіння волосся може бути пов'язане з дієтами, до яких вдаються багато дівчат і жінок. Річ у тому, що жирова тканина у жінки - не просто жир, а орган, який виконує гормональну функцію.

Якщо жінка втрачає 10% ваги тіла, але при цьому не страждає від ожиріння, але прагне до витончених форм, то це приводить до білкового дефіциту, авітамінозу і дисбалансу мінералів у організмі. Випадання волосся, потріскані нігті, розшарування їх, суха шкіра – результати модних дієт.

Для зміцнення волосся і запобігання їх випаданню можна скористатися методами народної медицини. Рецепти народної медицини для зміцнення волосся часто використовуються  у вигляді настойок для втирання в шкіру голови. Ефективність такого лікування буде вища, якщо курс лікування нородними засобами буде проведений повністю, а не завершений на половині курсу. Відвари слід втирати 2 рази на тиждень протягом 1 місяця.

1) 100 г сухого листя кропиви заливають по 0,5 л води і оцту. Кип'ятити 30 хвилин. Настоюють 40 хвилин, проціджують.

2) 2 столові ложки трави деревію настояти в 0,5 л води і втирати в шкіру голови щодня. На вогнища облисіння можна накладати суміш зі свіжорозтертого листя і квіток тисячолисника
з оливковим маслом у пропорції 1:10.

3) Добре укріплює волосся і сприяє його росту мед. У 1 л кип'яченої води розчиняють 2 столові ложки меду і двічі на тиждень цю суміш втирають у волосся або обполіскують волосся після миття.

4) Масаж голови сіллю. Вимийте волосся теплою водою без шампуні, а потім, м'яко масажуючи шкіру голови, втирайте в неї протягом 10-15 хвилин кухонну сіль, після чого волосся ретельно промийте водою. Якщо робитимете цю процедуру кожного разу після миття, то після 6 - 10 разів випадання волосся припиниться.

5) Корінь лопуха для зміцнення волосся. 4 столових ложки заливають 0,5 л води, доводять до кипіння і кип'ятять 15 хвилин. Після цього настоюють 20 хвилин і проціджують.

6) Після миття сполосніть волосся водою з лимонним соком (на 1 л води - 1 столова ложка лимонного соку) – це додасть волоссю блиск і шовковистість. Такий же лосьйон можна зробити і з соком кропиви.

7 ) 4 столові ложки рому, 1 яйце. Ром і яйце добре перемішати, можна збити. Ретельно втирати в коріння і по всій довжині волосся. Обгорнути голову рушником, залишити на 25-30 хвилин, потім добре промити волосся теплою водою.

8) 1 чайна ложка алое, 1 столова ложка меду, 1 чайна ложка касторової олії. Всі інгредієнти змішати, нанести на волосся і залишити на 30-40 хвилин. Після миття сполоснути волосся настоєм ромашки, а потім чистою теплою водою. Повторювати 1-2 рази в тиждень до тих пір, поки волосся не стане випадати менше.

Окрім цього, вирішити проблему випадання волосся можна за допомогою засобів догляду за ним – окрім  шампунів і бальзамів проти випадання волосся – доведеться  включити спеціальні маски і креми для лікування випадання волосся. Широко застосовуються фіто-інградієнти: безсмертник, кропива, ромашка, олія чайного дерева, деревій, просо, липа, звіробій і алое.

Окрім того випадання волосся може викликатися багатьма іншими чинниками: порушенням діяльності залоз внутрішньої секреції, перенесеними важкими інфекційними захворюваннями, нервовими потрясіннями, себореєю шкіри волосистої частини голови, недостатністю в організмі речовин, необхідних для зростання волосся (наприклад, кремнію), зловживанням хімічними засобами миття, фарбування, завивки. Інколи хворобливе випадання волосся можна спостерігати після перенесення важких хвороб, підвищення температури до 39-40С.

Дбайте про своє здоров’я і про здоров’я свого волосся!

Переглядів: 30090 | Додав: Likar | Теги: лікаря, народної, жінок, медицини, проблеми, аналізи, рецепти, заліза, Волосся | Рейтинг: 3.9/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024