Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
Головна » 2010 » Березень » 16 » Чим корисний гранат?
18:01
Чим корисний гранат?
Гранатове дерево - це плодовий, колючий чагарник  висотою близько 5 метрів, який плодоносить крупними ягодами. Ягода ця називається гранат. Гранат дуже світлолюбна рослина, тому зростає в тропіках і субтропіках. Плоди цього чагарника відмінно виростають на Близькому Сході, у Вірменії, Грузії, Азербайджані, Таджикистані, Югославії, Іспанії, Португалії, Італії, Узбекистані та у Криму.

З одного дерева можна зібрати приблизно 50-60 кг плодів. Про цілющі властивості граната знали ще в старовині, причому застосовувалися, і застосовуються для лікування всі частини дерева: кора, квітки, коріння, листя і плоди.

Гранат з його сильними цілющими властивостями протипоказаний людям з підвищеним артеріальним тиском, оскільки має властивість підвищувати його. Не варто вживати гранати при нефриті і гепатиті, також краще не вживати сік граната разом з антигістамінними препаратами. Відвар з кори граната потрібно приймати дуже акуратно без передозувань. Не варто захоплюватися поїданням гранатів при закрепах і геморої.

У плодах граната містяться вітамін С, РР, В1, В6, дубильні речовини, фосфор, кальцій, кремній, калій, залізо і інші корисні речовини.

З листя граната можна заварювати чай, він допомагає при шлунково-кишкових розладах. Перемелене листя граната втирають у шкіру голови від облисіння. Квітки граната застосовують як припарки від пролежнів, при варикозних виразках, при травмах і переломах.

Відвар з шкірки граната відмінно виганяє певні види глистів з організму, корисний при кишкових інфекціях.

Сік граната сприяє підвищенню імунітету до вірусних і інфекційних захворювань. Гранат відмінно стимулює апетит, укріплює роботу серцевого м'яза і шлунково-кишкового тракту. Плоди корисно їсти при кашлі і простуді, для зміцнення волосся і нігтів.

Сік буде корисним  при анемії, порушеному обміні речовин, при хворобах підшлункової залози, атеросклерозі та імпотенції.

Проте цілющі властивості граната дуже сильні і аби починати лікування з його допомогою потрібно спочатку проконсультуватися з лікарем, щоб не переборщити з дозуваннями.

Переглядів: 4472 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024