Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 26 » Знайдений механізм розвитку синдрому ''розбитого серця''
00:26
Знайдений механізм розвитку синдрому ''розбитого серця''
   Італійські лікарі Католицького університету Риму визначили механізм, який лежачить в основі своєрідної патології, названої синдромом "розбитого серця". Це рідке захворювання також носить назву синдрому Тако-Тсубо або "обумовлена стресом кардіоміопатія", яку часто плутають з інфарктом міокарду.

Пацієнти приходять в лікарню з характерними симптомами інфаркту: гострий біль в грудях, електрокардіограма показує типові зміни і вироблення ферментів, пов'язаних із звичайною сердечною хворобою. Проте, як тільки виконується коронарографія, для того, щоб виявити місце, де сталася закупорка судин і затор крові до серця, медики нічого не знаходять. Такі випадки часто отримують діагноз хвороби "розбитого серця" - вона стосується в основному жінок в період менопаузи, коли організм не захищений гормонами естрогену, і в 80% випадків асоціюється з сильним емоційним потрясінням, наприклад, смертю близької людини. У більшості випадків симптоми розладу зникають спонтанно через пару тижнів, але пошкодження, викликане синдромом, безпосередньо впливає на подальшу роботу серця, але не коронарних артерій.

Протягом місяця кардіологи спостерігали за здоров'ям добровольців, зосередивши увагу на апікальній ділянці серця, де відбувається дисфункція. У зв'язку з цим серце набуває характерної форми повітряної кулі. Згідно зробленим висновкам, механізм, що розвиває дисфункцію, полягає в спазмі малих коронарних судин, так званій коронарній мікроциркуляції. Така мікроциркуляція грає важливу роль в патології серцево-судинних захворювань, додають дослідники. Також удалося виявити, що подібні капілярні спазми є оборотними.

Переглядів: 1272 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024