Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2010 » Листопад » 26 » Шість міфів про догляд за зубами
20:46
Шість міфів про догляд за зубами
Чистити зуби, користуватися зубною ниткою і двічі на рік перевірятися у стоматолога - ось чого треба дотримуватися, щоб зберегти зуби здоровими.
Проте догляд за зубами потрібний не лише для перлинної посмішки. Стоматологи з Університету Тафта (США) опублікували статтю, в якій викрили деякі міфи про здоров'я зубів. Учені також пояснюють, як харчування впливає на стан зубів у дітей, підлітків, майбутніх матерів, дорослих і літніх людей.

Міф №1: Погані зуби не впливають на весь організм
Багато майбутніх матерів не знають, що їх живлення може впливати на розвиток зубів у дитини. Якщо мати погано харчувалася під час вагітності, дитина частіше має проблеми із зубами в дорослому віці. "Якщо дитині з 16 тижнів до 4 місяців внутріутробного життя не вистачає кальцію, вітаміну D, вітаміну А, білків або калорій, зуби можуть розвиватися неправильно", - говорить Carole Palmer, один з авторів дослідження. За деякими даними, нестача вітамінів В6 і В12 може призводити також до таких природжених дефектів, як заяча губа і вовча паща. Карієс, найпоширеніше захворювання зубів, у дітей зустрічається в п'ять разів частіше, ніж, наприклад астма. "Якщо у дитини болять зуби, вона не може зосередитися під час уроків, а також їсть тільки їжу, яку легко пережовувати, але яка менш поживна, наприклад, булочки і тістечка замість фруктів і овочів", - пояснюють стоматологи.

Міф №2. Більше цукру - більше карієсу
Важливе не те, скільки цукру ви їсте, а те, скільки цукру безпосередньо контактує з зубами. Цукерки, які повільно розсмоктуються, солодкі напої перебувають у роті довше, ніж інші солодощі. Це збільшує час контактування зубів з кислотами, які виробляють з цукру бактерії що живуть у роті. За даними деяких досліджень, підлітки отримують близько 80% вуглеводів з солодких напоїв. Їх постійне вживання збільшує ризик карієсу. Напої, що не містять цукру, а також кислі напої, наприклад лимонад, вважаються менш шкідливими для зубів, але при постійному вживанні, вони можуть руйнувати емаль.

Міф №3. Карієс в молочних зубах - це не страшно
Вважається, що якщо у дитини уражений карієсом молочний зуб, це не страшно, адже молочні зуби все одно випадуть. Стоматологи пояснюють, що карієс в молочному зубі може впливати на розвиток коронки постійного зуба. Якщо молочний зуб випадає або видаляється завчасно, постійний зуб може прорізатися в неправильному положенні, що потребуватиме ортодонтичного лікування надалі.

Міф №4.
Остеопороз вражає тільки хребет і стегнову кістку Остеопороз також впливає на зуби. Зуби закріплені в кістках щелеп, які також можуть бути уражені остеопорозом. Нестача кальцію, вітамінів D і К впливає на щільність кісток щелепи, також, як і на щільність інших кісток. Тканини щелеп, ясен, губ, піднебіння постійно оновлюються упродовж життя. Щоб підтримувати ці тканини у хорошому стані, потрібна правильна дієта.

Міф №5.
Зубні протези дозволяють краще харчуватися Якщо протези не зовсім підходять, людина починає харчуватися їжею, що легко жується, відмовляючись від фруктів і овочів. "По-перше, протези мають бути зручними. Але навіть якщо людина відчуває деякий дискомфорт, вона може їсти варені овочі, консервовані фрукти, фаршироване м'ясо. Також треба випивати достатню кількість рідини, або використовувати жувальну гумку без цукру, що уникнути сухості у роті", - говорить Carole Palmer.

Міф №6.
Карієс - проблема молодих У дорослих і літніх людей опускання ясен може привести до розвитку прикореневого карієсу. Антидепресанти, діуретики, антигістамінні препарати зменшують слиновиділення, що також підвищує ризик карієсу. Часте пиття води допомагає вирішувати цю проблему. Цукровий діабет також є чинником ризику пародонтозу. У діабетиків пародонтоз зустрічається в два рази частіше, ніж у людей, що не мають діабету. Пародонтоз, у свою чергу, погіршує протікання цукрового діабету, так що ретельний догляд за зубами допомагає краще контролювати діабет.
Переглядів: 2210 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024