Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 12 » Поради для похудання, або Худаймо лежачи!
21:34
Поради для похудання, або Худаймо лежачи!
    Кілька років тому професор Джейс Левін відділення ендокринології клініки Майо, Рочестер, штат Міннесота, розпочав дослідження ефекту «теплоутворення без активних фізичних навантажень» (NEAT, Non-Exercise Activity Thermogenesis). Сьогодні багато експертів вважають, що NEAT може кардинально змінити життя сучасної людини, яка велику частину часу проводить в офісі за комп'ютером.

Наш організм витрачає енергію трьома основними шляхами. Загальний обмін речовин — це енергія, яка витрачається на дихання, серцебиття, роботу всіх систем і органів. Другий напрямок — це енергія, необхідна для перетравлювання їжі. Третій — термогенез (теплоутворення, яке супроводжує фізичну активність), при якому енергія може бути витрачена під час активних фізичних навантажень або ж на спонтанну рухову активність під назвою NEAT.

Уявіть собі кафе, в якому за одним столиком обідає літній огрядний чоловік. Вся його діяльність — це монотонні рухи правою рукою, якою він тримає вилку. А поряд з ним сидить компанія жінок. Вони багато спілкуються, постійно соваються на стільцях, посміхаються, супроводжують свою мову жестами. Чи треба говорити, хто витрачатиме більше енергії?

Дійсно, для більшості міських жителів саме теплоутворення без активних фізичних навантажень стає способом спалювання виробленої енергії. Професор Левін вважає, що «від 15%, для людей з повністю сидячим способом життя, до 50% для тих, хто веде дуже активний спосіб життя, всії енергії витрачається саме на NEAT. При цьому навіть мінімальні зміни в образі життя можуть підвищити теплоутворення без активних фізичних навантажень в середньому на 20%».

У середньому ми витрачаємо на NEAT в три рази більше калорій, ніж на активні фізичні навантаження. Так, займаючись бігом або ходьбою на трасі довжиною в 8 км., середньостатистичний чоловік з масою тіла 80-85 кг витрачає близько 2500 ккал в день. З них на вправи затрачається 750 ккал, а 1750 ккал необхідні для теплоутворення без активних фізичних навантажень, тобто NEAT (дані Health Discovery Calorie Counter).

Фахівці вважають, що зниження ваги тіла і підтримка її в нормі багато в чому повинні відбуватися саме за рахунок збільшення дрібних фізичних дій. Тим більше що втілити це правило в життя нескладно: жестикуляція, притупування ногою, повільна ходьба — все це джерела NEAT.

 «Свій день в офісі можна зробити набагато продуктивнішим за рахунок мінімальних змін, — вважає доктор Левін. — Стійте, а не сидіть, коли розмовляєте по телефону, поєднаєте ділову зустріч з прогулянкою по міському центру, підніміться по сходах пішки. Все це допоможе витратити додаткові 100-150 ккал в годину або 400-500 ккал в день. А це чималий показник. Нам потрібно показати людям, що тренування в спортзалі — це не єдиний спосіб підтримки себе у формі. Людям потрібно думати про рівень активності протягом всього дня, таким чином можна не лише досягти бажаної маси тіла, але і підтримувати її на цьому рівні».

Варто прислухатися до цих порад. Це не важко зробити, а там, дивись, і результат буде.

Переглядів: 2313 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024