Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 17 » І від шашлику є користь!
23:34
І від шашлику є користь!
  З настанням теплої пори року маємо можливість частіше бувати на природі, милуватися її красою, активно відпочивати, розвести вогнище...

Учені з Університету Західного Онтаріо, Канада вважають, що у любителів шашлику є шанси отримати додаткову дозу натуральних антиоксидантів. Вони з'ясували, що в маринованому м'ясі навіть після обжарювання на грилі залишаються корисні речовини.

Дослідження групи біологів показало, що популярні соуси і маринади містять цілий ряд спецій, фрукти і овочі, які містять натуральні антиоксиданти. Ці хімічні сполуки борються з розвитком вікових захворювань: раку, серцево-судинних хвороб, інсульту, артриту і катаракти.

"Трави і спеції — хороше джерело антиоксидантів, — говорить автор дослідження доктор Раймонд Томас, — хоча об'єм їх вживання в порівнянні з фруктами і овочами важко оцінити".

У дослідження включили сім популярних маринадів, які містять часник, трави, мед, червоний перець, лимонний перець, кунжутне масло і імбир. У всіх соусах учені знайшли високий рівень вмісту антиоксидантів.

Дослідники з'ясували, що різний час маринування і способи приготування їжі можуть змінити кількість антиоксидантів в спеціях.

Хоча після приготування антиоксидантні властивості маринадів скоротилися в середньому в два рази, виявилось, що замариноване м'ясо, приготоване на грилі, містить значну кількість з'єднань, корисних для здоров'я.

Гриль — хороший спосіб приготування продуктів: він дозволяє обійтися без додаткового жиру. Правда, дослідники попереджають, що властивості антиоксидантів можуть виявитися марними, якщо разом з маринадом використовуються неякісні продукти або дуже жирне м'ясо.

До речі, використовувати як маринад майонез корисним вважати не варто: у нім немає спецій, що містять антиоксиданти, зате повно жирів і хімічних добавок, які в процесі обжарювання перетворюються на шкідливі речовини. Та і обсмажувати продукти навіть з натуральними маринадами треба так, щоб вони не підгоріли.

 

Смачного!

Переглядів: 842 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024