Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Головна » 2010 » Лютий » 8 » Диспансеризації новий розвиток
22:50
Диспансеризації новий розвиток
Мінздоров України пропонує розробити державний клінічний протокол обстеження громадян і єдину програму інформаційної системи проведення диспансеризації населення, з метою її реалізації в життя. У розробленому міністерством проекті реформ особливий акцент робиться на необхідності проведення в державі суцільної диспансеризації, повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.

Наприклад, протокол повинен визначати особливості проведення обстеження залежно від статі, віку, місця проживання, наявних і минулих захворювань, способу життя, особливостей професійної діяльності і іншої інформації. Також єдина програмна інформаційна система проведення диспансеризації включатиме: індивідуальні картки стану здоров'я громадян і обліку диспансеризації - так звані "медичні паспорти” або "електронні медичні паспорти" і єдиний реєстр проходження диспансеризації громадянами.

Після впровадження медичної реформи, держава також візьме на себе зобов'язання по створенню порядку організації диспансеризації населення, ефективної системи динамічного спостереження за громадянами і прийняттю нормативно-правових актів, що регламентують проведення профоглядів, затвердження необхідних державних програм.

Сімейний лікар стане головною відповідальною особою в проведенні диспансеризації. Базуючись на розробленому протоколі, він визначатиме для кожного зі своїх пацієнтів індивідуальну програму проведення диспансеризації. А також зможе призначити основні лікувально-оздоровчі заходи за підсумками проведеного медогляду.

Критерії оцінки ефективності роботи сімейного лікаря в частині проведення диспансеризації, його відповідальності за моніторинг здійснення всіх намічених профілактичних заходів, а також система матеріального стимулювання сімейного лікаря, прямо пов'язана з профілактичною діяльністю, вже розробляються Міністерством охорони здоров'я України.

Міністр охорони здоров'я України Василь Князевич, з метою спонуки українців до здорового способу життя, пропонує упроваджувати досвід розвинених країн. "Вважаю, що необхідно прийняти ряд законодавчих актів, які б з одного боку стимулювали громадян до проходження диспансеризації і дотримання здорового способу життя, а з іншого боку, - встановлювали більш жорсткіші умови для громадян, які не піклуються про стан свого здоров'я”, - відзначив чиновник.

У його словах мається на увазі законодавче обмеження можливості таких осіб в страхуванні, кредитуванні, прийомі на роботу, навчанні та інше.

Переглядів: 1044 | Додав: Likar | Теги: медичні паспорти, Диспансеризація громадян | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024