У Японії винайшли тістечка і шоколад, які
допомагають понизити вагу. Ключовий компонент цих солодощів - екстракт з перцю
чилі, пише газета Daily Mail.
Токійська компанія "Ахіномото",
яка і придумала використовувати перець в дієтичних цілях, повідомляє, що
екстракт прискорює обмін речовин, і таким чином організм спалює більше жиру.
Витяг з чилі можна додавати в продукти харчування, у тому числі і в десерти.
Наукова назва нової речовини - дигідрокапсиат
(DHC). Це один з капсиноїдів, виявлених у складі перцю чилі. Сам по собі дигідрокапсиат
не має смаку і запаху. DHC вже продається як харчові добавки в Сполучених
Штатах і Японії. Британські експерти також визнали цю речовину безпечною.
Тепер фірма планує використовувати DHC як
добавку до продуктів харчування. Виробляти DHC планується хімічним способом.
Виділяти його з перцю безперспективно, оскільки овочі не вирощуються в
настільки великих кількостях.
Прес-секретар компанії "Ахіномото"
Наоко Обара підкреслює, що DHC - це не "чарівна паличка" в боротьбі з
огрядністю, але може використовуватися разом з іншими способами зниження ваги.
"У більшості методів схуднення за
основу береться кількість споживаних калорій. Капсиноїди в цьому відношенні
унікальні, вони працюють з іншою частиною рівняння - займаються спалюванням
калорій. Прискорення метаболізму - це, можливо, не менш важливо, ніж дієта і
фізичні вправи. Але цей метод треба розглядати тільки як один з компонентів
загальної програми керування вагою", - додала вона.
|