Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 14 » Тип жіночої фігури може впливати на пам'ять
13:50
Тип жіночої фігури може впливати на пам'ять
   Вважають, що зайва вага в принципі негативно впливає на роботу мозку жінок в літах, проте тепер учені додають: схоже, стан погіршується якщо ця вага зосереджена в основному на стегнах.

 Група дослідників з медичного коледжу університету Північно-західного університету в штаті Ілінойс з'ясувала: в тестах на кмітливість пані з фігурою у формі яблука демонстрували кращі результати, чим власниці грушовидних форм.

 Втім, попереджають вони, першим теж особливо радіти не варто: відкладення жиру в районі талії збільшує вірогідність захворювання раком, діабетом і серцево-судинними недугами.

Як пишуть учені в спеціалізованому журналі Американського геріатричного товариства, їх дослідження свідчить про те, що підтримка здорової ваги важлива як для тіла, так і для мозку.

 Деякі проблеми із здоров'ям, що пов’язуються з ожирінням, - такі як захворювання судин або запалення - дозволяють зрозуміти, чому люди, що страждають зайвою вагою, більшою мірою уразливі перед старечим недоумством, чим їх худорляві однолітки.

 Але і тут не усе однозначно, додають експерти: їх експерименти говорять про те, що невелика кількість жирових відкладень навколо талії не лише не послабляє мозок, але, навпаки, захищає його.

 Дослідники вважають, що жир в районі живота активує жіночий гормон естроген, кількість якого в організмі після менопаузи природним чином скорочується. А естроген, як вважається, якоюсь мірою захищає мозок від передчасного старіння.

 У дослідженні брали участь 8745 жінок у віці від 65 до 79 років. Їм пропонували тести на запам'ятовування, які зазвичай лікарі використовують при оцінці ступеню активності мозку пацієнта.

 Крім того, жінок вимірювали, зважували і вираховували їх індекс маси тіла (ІМТ). У результаті виявилось, що більше двох третин усіх учасниць експерименту страждали зайвою вагою або ожирінням.

 У ході дослідження з'ясувалося: на кожнен 1 пункт збільшення ІМТ конкретної учасниці кількість балів, які вона отримувала в тестах на пам'ять, скорочувалася - теж на 1.

 Гірше за інших йшли справи у жінок, фігури яких називають грушовидними, тобто з тонкою талією і об'ємними стегнами. Учені вважають, що остання обставина може бути пов'язана з тим, що на стегнах і на талії відкладається жир різного типу. Фахівці і раніше знали, що різні види жиру вивільняють різні види гормонів і по-різному впливають на опірність інсуліну, на ліпіди і на артеріальний тиск.

"Нам треба зрозуміти, чи є один тип жиру більш небажаним, ніж інший, і як це впливає на роботу мозку, - говорить керівник дослідження доктор наук Діана Кервин. - Жир, можливо, сприяє утворенню атеросклеротичних ушкоджень тканин, що асоціюються з хворобою Альцгеймера або з обмеженням припливу крові до мозку".

 Ребека Вуд, виконавчий директор британського Фонду досліджень Альгцеймера, згодна з тим, що робота американських учених має величезний потенціал. "Грушовидні фігури надзвичайно поширені, - пояснює вона. - І хоча це дослідження не пояснює повністю зв'язок між формою тіла і роботою мозку, воно, безумовно, примушує нас стежити за вагою".

"Ми мало чим можемо вплинути на форму тіла, дану нам природою, але ми багато що можемо в тому, що стосується нашої ваги," - додає британський фахівець.

Переглядів: 858 | Додав: Likar | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024