Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Головна » 2011 » Лютий » 9 » Поліпшуємо пам'ять
17:08
Поліпшуємо пам'ять
  Варто наголосити, що функціонування мозку залежить від наявності в організмі достатньої кількості вітамінів: А, С, Е, К і групи В. Кожний з них впливає на певні функції. Також для хорошої пам’яті важливими є присутність в організмі належної кількості заліза, фолієвої кислоти й поліненасичених жирних кислот. Тому нам треба вживати червоне м'ясо, яловичу печінку, картоплю, зварену у мундирі, житній хліб, молоко, банани, йогурт, вівсянку, гречку, яблука, жирні сорти риби, свіжі овочі й фрукти, волоські горіхи.

А ще науковці вважають, що щоденне виконання наступної вправи всього лише протягом 30 секунд поліпшує пам'ять на 10%. Слід одночасно рухати зіницями зі сторони у сторону. Така вправа підсилює координацію обох півкуль мозку й сприяє активізації зон, відповідальних за пам'ять.

Покращують пам’ять також гра у лото, шахи, розгадування кросвордів, ребусів. Такі заняття сприяють активнішій роботі мозку, розвитку пам'яті й уваги. Саме увага -  найголовніша складова гарної пам'яті.

Зміцненню пам'яті сприяє також регулярна фізична активність. Вона стимулює ріст нервових закінчень, що у свою чергу запобігає ослабленню пам'яті й допомагає кращому процесу запам'ятовування.

Для того, щоб щось добре запам’ятати слід зосередитись.

Допомагають й зорові асоціації. Крім зорової пам’яті варто проговорити  потрібне в голос.

Виконання вправ 2-3 рази в тиждень допомагає активізувати кровообіг мозку й поліпшити пам'ять. Також фізичні вправи У цьому процесі важливу роль грає аеробне фізичне навантаження.

Звичайне "зубріння" також покращує пам’ять. Але найбільш ефективним буде повторення з певними інтервалами для попередження стомлення мозку від надмірного навантаження. Під час таких перерв відбувається процес закріплення асоціацій нашою підсвідомістю.

Формування великої кількості різноманітних асоціацій з усіма фактами, які необхідно запам'ятати, дозволяють підвищити якість пам'яті й прискорити процес запам'ятовування в майбутньому.
Переглядів: 793 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024