Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 15 » Неохайність є психічним захворюванням?
23:10
Неохайність є психічним захворюванням?
   Німецькі фахівці упевнені: неохайність - психічне захворювання. Для цього вони навіть придумали спеціальний термін "синдром мессі" від англійського слова messy - безладний, брудний. За підрахунками експертів, людей, що страждають на це захворювання в Німеччині, щонайменше, 2 мільйони чоловік.

 Головні ознаки захворювання : людина живе в брудній квартирі, заваленій купами непотрібних речей. Посуд ніколи не миється, а підлога ніколи не підмітається. Доктор медицини Ведіго фон Ведель і очолювана їм мюнхенська некомерційна організація по підтримці людей в складних життєвих ситуаціях "Н-TEAM" вважає, що подібний розлад явно недооцінюється, адже це заважає нормально жити людині, а, отже, є хворобою. Причому, стан погіршується з часом - будинок дійсно перетворюється на смітник.

 Щоб притягнути увагу до цієї проблеми, Херрад Шенк написала книгу про жінку, що страждає синдромом. У основу лягли реальні свідчення хворих синдромом. Незважаючи на, здавалося б, різні долі людей, історія розвитку захворювання приблизно одна і та ж. Для оточення захворювання розвивається несподівано. У будинку з'являються речі із смітника, а спроби викинути мотлох закінчуються істериками і панічними атаками з боку володарів "багатства".

 Ні вік, ні соціальний статус, ні стать людини не мають значення. Як причини розвитку синдрому учені називають психологічну травму, приміром, втрата близької людини. Тут з'являється бажання зберегти якісь речі, що нагадують про минувщину. А може бути в усьому повинна банальна скупість. Як вважають медики, повністю позбавитися від синдрому неможливо, проте можна допомогти людині нормалізувати своє життя.

Переглядів: 1193 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024