Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Головна » 2011 » Лютий » 23 » Материнство призводить до росту головного мозку
11:59
Материнство призводить до росту головного мозку
  Материнство фактично примушує мозок рости, виявили неврологи Американської психологічної асоціації. Виявилось, що мозок жінок, які уперше чекають дитини, збільшується в ділянках, пов'язаних з мотивацією і поведінкою, а у матерів, які найбільше думають з ніжністю і турботою про своїх немовлят - найбільший ріст в ключових областях середнього мозку.

 На думку учених, гормональні зміни відразу після народження першого малюка, у тому числі збільшення гормонів естрогену, окситоцину і пролактіну, допомагають зробити материнський мозок більш схильним до подібних перебудов. Мотивація до турботи про дитину, відмінна риса материнства, може бути зовсім не інстинктивною реакцією в житті жінки, а швидше результатом активної зміненої роботи головного мозку, розмірковують американські фахівці.

 Висновки клініцистів зроблені на основі аналізу сканування мозку жінок, які уперше стали мамами. Порівняння знімків, зроблених від 2 до 4 тижнів і 3-4 місяців після пологів, показали, що об'єм сірої речовини збільшився на невеликі, але значні рівні в різних частинах мозку. У дорослих людей об'єм сірої речовини зазвичай не міняється протягом декількох місяців без активного навчання, випадків травм головного мозку або хвороби. Області, зачеплені материнством, включали гіпоталамус - область мотивації, чорну субстанцію - область винагороди і обробки емоцій, тім'яну долю - область сенсорної інтеграції і префронтальную кору, що відповідає за міркування і особову оцінку.

 Матері, які з ентузіазмом вважали своїх новонароджених дітей особливими, красивими, ідеальними, досконалими і так далі, мали значно більше шансів на розвиток середніх мозкових ділянок, що відповідають за мотивацію, заохочення і регулювання емоцій. Інтенсивна сенсорно-тактильна стимуляція мозку після появи дитини може викликати його збільшення в таких ключових зонах, дозволяючи матері краще організувати нові і складніші поведінкові стосунки з дітьми, пишуть автори відкриття. Ріст в області мотивації зокрема може сприяти поліпшеним виховним навичкам, допомагаючим дітям розвиватися фізично, емоційно і когнітивно.

Переглядів: 784 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024