Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 23 » Глінтвейн!
20:08
Глінтвейн!
За результатами звіту неурядового центру вивчення грипу в Потсдамі (Німеччина), одним з найдієвіших засобів профілактики і боротьби із захворюваннями ГРВІ і грипом виявилося гаряче червоне сухе вино. В ході експерименту, в якому взяли участь понад 4500 добровольців, що випивали по 200 грам підігрітого сухого червоного вина із спеціями (глінтвейну) в день, лікарі-імунологи виявили: вживання глінтвейну прискорює одужання і підсилює імунітет.

Основа глінтвейну – червоне вино володіє прекрасним антибактеріальним і антиоксидантним ефектом. Саме в невеликих дозах воно має лікувальну дію на людський організм, уповільнює старіння і підвищує імунітет. Вино містить більше флавоноїдів (природних органічних сполук з яскраво вираженою антибактеріальною/антимікробною дією), чим цитрусові, інші фрукти і ягоди, цибуля, зелений чай. При цьому флавоноїди у вині володіють високою біодоступністю – легше знаходять доступ саме до тих органів, яким вони необхідні.

Вино містить один з найбільш корисних біофлавоноїдів – кверцетин. Він також є в цибулі, чорниці, чаї, винограді і допомагає протидіяти різним інфекціям, у тому числі вірусним. Ще один основний компонент червоного вина – ресвератрол – блокує запальні процеси і прискорює одужання.

Окрім вина в глінтвейні є цілий ряд інгредієнтів, які також володіють цілющими властивостями.

Кориця
Має високу антиоксидантну дію. Її ефірне масло також володіє антимікробними властивостями. У медицині і ароматерапії застосування кориці пов'язане, перш за все, з дією комплексу її летких ароматних речовин. Ефірне масло кориці заслужило репутацію коштовного компоненту ліків від застуди.

Гвоздика
Її ефірне масло є офіційним лікувальним засобом в більшості розвинених країн. Також воно використовується як компонент знеболюючих, проти застудних мазей і бальзамів.

Мускатний горіх
Справляє дуже сильну стимулюючу і тонізуючу дію. Також він покращує пам'ять, нервову систему, лікує імпотенцію і сексуальні розлади, серцеві хвороби, багато доброякісних пухлин, наприклад мастопатію. Входить до складу імуноукріпляючих зборів. У малих дозах - хороший заспокійливий засіб, відмінно розслабляє і викликає сон. Ефективний і при лікуванні простудних захворювань.

Кардамон
Має заспокійливу, тонізуючу, відхаркувальну, спазмолітичну, знеболюючу, кровоспинну, ферментативну, протигрибкову дію. Укріплює імунну систему. Нормалізує травлення. Виводить шлаки. Збуджує статеву активність.

Запашний перець
Містить піментове масло, допомагає при слабкості шлунку.

Всі цілющі властивості цих компонентів дуже яскраво виражені в глінтвейні. При нагріванні весь зайвий алкоголь з вина випаровується; залишається лише невелика його частина, яка стає основою для цілющого еліксиру.

Проте це відбувається лише у тому випадку, коли дотримані рецептура і технологія виготовлення. Самому приготувати правильний глінтвейн досить важко. На сьогоднішній день набагато простіше купити вже готовий продукт і лише розігріти його перед вживанням.
І пам'ятаєте: аби глінтвейн приносив користь, а не шкоду поважно дотримувати помірність і не нагрівати його вище 70 градусів за Цельсієм!

Не панікуйте! Не спішіть купувати даремні ліки за завищеними цінами. Краще використовуйте перевірені засоби профілактики, а при різкому погіршенні здоров'я – звертайтеся до лікаря!



http://picnic-wine.com.ua/ 

Переглядів: 998 | Додав: Likar | Теги: імунітет, вино, сухого, вина, ГРВІ, Глінтвейн, червоного | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Anonim  
0
Пейте на здоровье!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024