Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2011 » Березень » 2 » Французи відвідують лікарів в інтернеті
20:25
Французи відвідують лікарів в інтернеті

За повідомленням сайту www.dw-world.de з початку 2011 року громадяни Франції зможуть консультуватися з лікарями та отримувати рецепти не виходячи з дому, прямо через Інтернет. Уряд Франції  легалізував таку практику.

"У мене болять вуха, підкошуються ноги, тремтять руки і тече з носу" - незабаром французи, які занедужали, зможуть скаржитися на своє здоров’я онлайн і отримувати не просто поради, а повноцінну лікарську консультацію з виписуванням рецептів, скеруванням на обстеження чи до лікарні. І все це, не полишаючи власної оселі.

Фредерік Дуссо – один з представників команди веб-лікарів. Попри всі зручності нововведення він застерігає, що такий спосіб не зможе стати заміною традиційному відвідуванню терапевта. "Нас спеціально тренували з тим, щоби надавати медичні онлайн-консультації. Але те, що ми робитимемо є, швидше, доповненням, а не заміною традиційній медицині", - наголосив медик.

Пацієнти зможуть консультуватися і за допомогою голосового зв’язку та відеоконференції. Один такий інтернет-візит обійдеться пацієнту у 8 євро. Для багатьох це не лише заощадження часу, але й грошей на візит, транспорт та інші дрібні витрати дорогою на прийом. Консультація у звичайного лікаря в середньому обходиться у Франції втричі дорожче, хоча це залежить від типу медичної страховки пацієнта.

Деяких лікарів у Франції ця реформа не на жарт турбує. Лікар Жан-Клод Шварц застерігає від зловживання онлайн-послугами, де не завжди можна визначити точний діагноз. Крім того, спілкування через мережу є певною мірою дегуманізацією звичних стосунків лікар-пацієнт. "Гадаю, це небезпечна практика. Бо деякі компанії, завдяки цьому нововведенню, можуть завдати шкоди пацієнтам і їхнім інтересам у гонитві за заробітками", - каже лікар.

З іншого боку прибічники ідеї вказують і на переваги: відсутність ризику підхопити заразу від іншого пацієнта, очікуючи в черзі на прийом. До того ж, за допомогою веб-камери деяким людям буде психологічно легше розповісти про свої проблеми, ніж живій людині, яка сидить перед тобою в кабінеті.

Ідея онлайн-консультацій не нова. Її вже декілька років експериментально використовують лікарі в Ізраїлі та у США. Але у Франції, де у багатьох віддалених селах взагалі немає дільничних лікарів, це нововведення вважають дуже доречним. Тим більше, що загальна статистика вказує на те, що французькі університети випускають дедалі менше медичних фахівців. Тож для хворого французького селянина мати онлайн-лікаря може бути краще, ніж залишитися без медичного консультанта взагалі.  

Я також не виключаю можливості у майбутньому проводити on-line консультації за допомогою, наприклад, Skype.

Переглядів: 886 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
1 Надежда  
0
Здравствуйте, подскажите пожалуйста на какой день после возможного заражениями на (СПИД или ВИЧ) можно делать анализ чтоб узнать результат, на эти инфекции делается один или два анализа? , Спасибо.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024