Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 25 » Британські учені дізналися, як мало їсти і при цьому бути ситим
15:45
Британські учені дізналися, як мало їсти і при цьому бути ситим
   Для того, щоб бути ситим, не обов'язково багато їсти, вважають учені. Вживання правильних продуктів допоможе вгамувати голод, і уникнути непотрібних калорій, пише The Daily Mail з посиланням на дослідження британських експертів-дієтологів.

 Як стверджує видання, минулого року британці витратили 45 мільйонів фунтів на продукти, спрямовані на пригнічення апетиту. У зв'язку з цим учені задалися питанням, як можна їсти менше і почувати себе менш голодним.

 Фрукти і овочі містять багато води, повітря і клітковини. Наприклад, яблука містять приблизно 25% повітря і при переварюванні виробляють гормон GLP - 1, який посилає в мозок сигнали насичення. Хитрість полягає в тому, щоб з'їсти продукти високого насичення на початку їди, а не у кінці.

 Крім того, учені радять їсти продукти, що містять білок. Він краще всього сприяє насиченню в порівнянні з вуглеводами і жирами. Вибирайте в'язку їжу. Так, звичайна каша наповнює шлунок в два рази більше, ніж пластівці, хоча основний інгредієнт в них - один і той же.

 Тим часом, відчуття ситості від напоїв значно слабкіше, ніж від їжі. Вони не вимагають витрат енергії на пережовування. Разом з напоями людина може споживати багато калорій, не відчуваючи при цьому насичення. До речі, дослідження показали, що люди їдять на 70% більше при перегляді телевізора або в колі друзів і сім'ї. Наодинці людина, як правило, з'їдає менше.

 Крім того, на почутті насичення позначається зайва вага людини. У організмі огрядних людей знижується виробництво "гормону ситості", відомого як PYY. В результаті притупляється почуття задоволення від їди і людина вимушена їсти жирнішу і солодшу їжу, щоб отримати такі ж приємні відчуття, які були у нього раніше.

 Іронія полягає в тому, що спочатку при народженні людині не вимагається турбуватися про те, скільки вона їсть, адже процес насичення контролюють природжені біологічні сигнали. Проте у віці 3 років їх чутливість починає знижуватися. Це відбувається із-за поширеної батьківської установки "Потрібно з'їдати усе без залишку".

 Що і скільки їсти залежитиь від Вас. Мені залишається побажати Вам СМАЧНОГО!

Переглядів: 985 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024