Траплялося вам бачити чайний гриб?
Це такий собі організм чимось схожий на медузу. Він зазвичай живе в
банках. Сам по собі організм складається з дріжджових грибів і оцтових
бактерій. А чайний він тому, що живиться чайною заваркою. Так от, в
цьому грибі знайдені бактерії, здатні вбивати дуже багато
хвороботворних організмів.
Чайний гриб розмножується сам,
тому його можна попросити у знайомих і користуватися всіма
чудодійними властивостями цього унікального організму.
Протягом 6-10 днів в процесі
бродіння утворюється слабоалкогольний напій який зливають і кілька разів
проціджують через марлю. Після цього сам гриб промивають і знову
заливають солодким чаєм.
Такий настій п'ють по пів стакана кілька разів
на день. П'ють його при хворобах шлунку, печінки, сечового
міхура і нирок. Вважається, що напій знижує артеріальний тиск,
допомагає шлунку перетравлювати їжу, діє як профілактично при
поліартриті, атеросклерозі. Допомагає при нежиті і ангіні.
Дуже корисний людям у старшому віці, оскільки
зменшує головний біль, вміст холестерину в крові. Рекомендується
застосовувати його при коліті, дизентерії, закрепах.
Не рекомендують використовувати настій
при виразці шлунку, підвищеній кислотності і подагрі.
Окрім всього іншого настій чайного гриба
має заспокійливу властивість, знижує загальну стомлюваність як розумову,
та і фізичну. Якщо випити напій натщесерце - це сприятиме кращому
травленню, а якщо спожити його перед сном він поліпшить Ваш сон і заспокоїть нерви.