Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » Архів матеріалів
   Проблеми

Незважаючи на проголошені Конституцією України принципи, система охорони здоров'я не забезпечує рівного безкоштовного доступу населення до якісних медичних послуг. Це виявляється в наступному:

  • низька якість медичних послуг. Очікувана тривалість життя населення України складає 68,2 року, що в середньому на 10 років нижче, ніж у країнах ЄС. Коефіцієнт дитячої смертності в 2,5 рази вищий, ніж у «старих» країнах ЄС. Рівень передчасної смертності втричі перевищує показник ЄС, рівень смертності від туберкульозу – в 20 разів вищий;
  • нерівний доступ до послуг охорони здоров'я. Бідні верстви населення страждають через відсутність можливості одержання необхідної медичної допомоги. Відомча медицина (з обмеженим доступом) ускладнює досягнення мети рівного доступу. Існують диспропорції у доступі до медичних послуг міських і сільських мешканців. Високим є тягар особистих витрат населення на послуги охорони здоров'я. Згідно офіційної статистики, витрати населення перевищують третину загального обсягу фінансування г ... Читати далі »
Просмотров: 1612 | Добавил: Likar | Дата: 14.04.2011 | Комментарии (0)

  Недавнє дослідження, проведене ученими з Колумбійського університету, довело, що у людей, які регулярно не досипляють, серйозно підвищується ризик набрати зайві кілограми.

У дослідженні брали участь 13 жінок і 13 чоловіків у віці 30-45 років. Усі вони на момент початку дослідження мали нормальну вагу і спали від 7 до 9 годин за ніч. Дослідження проводилося в два етапи - по 6 днів кожен. У перший період випробовувані спали до 9 годин за ніч, в другій - всього по 4 години.

Досипляти вдень їм не дозволялося, і протягом усього дослідження вони повинні були залишатися в лабораторії сну. У перші 4 дні дослідження учасники харчувалися однаково по спеціально розробленому раціону, але починаючи з 5-го дня їм дозволялося їсти усе, що хочеться.

З'ясувалося, що на тлі позбавлення сну випробовувані вживали більше калорій: жінки - на 329 ккал, а чоловіки - на 263 ккал на добу. При цьому жінки з'їдал ... Читати далі »

Просмотров: 896 | Добавил: Likar | Дата: 12.04.2011 | Комментарии (0)

  Щодня людина ставить себе під удар, просто випиваючи чашку кави і з'їдаючи звичний сніданок. Можливо, для когось це не стане одкровенням, проте австралійські учені запевняють: результати їх досліджень здивують багатьох. Експерти зібрали інформацію і вичислили, за який час цукор, сигарети, кофеїн, сіль і багато чого іншого завдають шкоди тілу, пише The Daily Mail.

Так, тютюновий дим запускає небезпечний механізм в тілі всього за три секунди, констатує професор Роберт Уест, керівник досліджень дії тютюну в Британському центрі раку. За його словами, диму потрібно всього декілька секунд, щоб потрапити в легені, примушуючи серце перевантажуватися і підвищувати кров'яний тиск. Також дим провокує подразнення і запалення дихальних шляхів. Звідси перша реакція на дим - кашель. А перше затягування і початок генетичних змін відділяють всього 15 хвилин.

До речі, до мозку нікотин добирається за сім секунд, вивільняючи гормон Допамін, що дає відчуття полегшенн ... Читати далі »

Просмотров: 1266 | Добавил: Likar | Дата: 11.04.2011 | Комментарии (0)

  Не сумуйте, перестаньте турбуватися, не так багато працюйте - зазвичай такі поради дають фахівці для поліпшення психічного самопочуття і продовження здорових років життя. Проте американські психологи з Каліфорнійського і Стенфордського університетів, провівши 20-річне дослідження дійшли протилежних висновків.

Тривалий час спостерігаючи за 1,5 тис. добровольців, учені встановили, що веселі люди з хорошим почуттям гумору мали в середньому коротшу тривалість життя, ніж ті, хто був менш схильний до жартів і радісного сприйняття життя. Жили ж довше за інших і залишалися здоровими найемоційніше стійкі і спокійні з випробовуваних.

Учені припускають, що оптимісти, будучи емоційніше безтурботними, як правило, менше піклуються про своє здоров'ям і часто мають ряд поведінкових чинників ризику. На думку фахівців, розсудливість і витривалість мають більше важливих переваг для підтримки нормального психічного і фізичного здоров'я, ніж оптимізм. Як сказав професор Говард Фрідман, щастя - не причина хорошого здоров'я. Замість цього, щастя ... Читати далі »

Просмотров: 886 | Добавил: Likar | Дата: 10.04.2011 | Комментарии (0)

  Сидячий спосіб життя може стати причиною підвищеної маси тіла, що, у свою чергу, сприяє розвитку багатьох серцево-судинних захворюваннь /ССЗ/. Протягом багатьох років ССЗ є головною причиною смертності населення в багатьох країнах світу.

Недавнє дослідження австралійських учених, опубліковане авторитетним британським журналом European Heart Journal, може допомогти людям, які ведуть малорухомий спосіб життя, понизити ризик розвитку хвороб серця і зберегти стрункість фігури.

Співробітники університету Квінсленда /Херстон, Австралія/ ретельним чином вивчили історії хворіб і нинішній фізичний стан 4700 людей у віці від 20 років. Упродовж тижня учасники дослідження, які за службовим обов'язком проводили в сидячому положенні по декілька годин в день, носили на собі спеціального "вимірника рухів". Вдень і вночі прилад фіксував будь-яку фізичну активність, зіставляючи показники рухливості випробовуваних з наявністю в їхній крові часток, підвище ... Читати далі »

Просмотров: 889 | Добавил: Likar | Дата: 09.04.2011 | Комментарии (0)

  Поява сивого волосся у жінок вважається одним з перших проявів старіння. Раніше у більшості людей сивина з'являлася не раніше тридцяти років, проте сьогодні сріблясті волоски знаходять у себе дами набагато більш юного віку.

Як показало дослідження, приблизно третина всіх британок відзначають у себе сивину у віці до тридцяти років. 60 відсотків з них вважають, що це відбувається через нервові навантаження.

У посивілому волоссі відсутній барвниковий пігмент. Клітини, які виробляють його (меланоцити), з плином часу старіють і припиняють виробляти цю речовину. Фахівці кажуть, що наша генетика, а зовсім не спосіб життя, програмує, в якому віці меланоцити припинять виробляти пігмент.

Але є і такі вчені, які знаходять все більше підтверджень того, що зараз люди частіше сивіють через стрес. Наприклад, автор книги «Біблія волосся» Кінгслі стверджує, що нервове навантаження скорочує вміст вітамінів групи В, тому і відбувається посивіння. Є дані, що додаткове споживання вітаміну В допомагає навіть зупинити цей процес.

Японські дослідники говорять, що фолікул чутливий до такого виду стресу, як окислювальний стрес, викликаний дією тютюну, сонячними променями і життям в забрудненій атмосфері.

Незважаючи на те що меланоцити є і у волоссі, і в шкірі, з віком сивіє тільки ... Читати далі »

Просмотров: 1467 | Добавил: Likar | Дата: 07.04.2011 | Комментарии (0)

  Багато сучасних чоловіків і жінок скаржаться на низьке лібідо. Не дивно, що щорічний прибуток від продажу Віагри по всьому світу складає більше 506 мільйонів доларів, пише The Daily Mail. Поки вчені створюють складні комбінації з лікарських препаратів для лікування сексуальної дисфункції, ряд експертів стверджує: все може бути набагато простіше. Варто лише відмовитися від декількох речей.
Приміром, від білого хліба. Всі рафіновані вуглеводи здатні знизити сексуальний потяг, стверджує Хелен Бонд з Британської дієтологічної асоціації. Справа в тому, що подібні продукти вивільняють цукор занадто швидко. А велика кількість цукру пов'язана з енергетичними спадами. Тобто на секс може просто не залишитися сил. Плюс, цукор піднімає рівень естрогену, знижуючи у чоловіків рівень тестостерону, підкреслює гінеколог Пітер Воуен-Сімпкінс. Він додає: "Якщо ви страждаєте ожирінням внаслідок неправильного харчування, значить, ви менш привабливі. У вас також знижене надходження крові до статевих органів ".
А от ліки від застуди теж негативно впливають на сексуальний потяг. Всьому виною димедрол і псевдоефедрин, які містяться в засобах і загрожують дисфункцією, хоча і не всім. Дослідження ж, проведене клінікою Клівленд в Огайо, показало: антигістамінні препарати провокують проблеми з еякуляцією у чоловіків ... Читати далі »

Просмотров: 4241 | Добавил: Likar | Дата: 06.04.2011 | Комментарии (0)

  Дослідники з Пенсільванії повідомили, що у волоських горіхах найвищий вміст антиоксидантів в порівнянні з іншими видами горіхів. Як відомо, антиоксиданти сприяють захисту організму людини від хвороб, оскільки перешкоджають ланцюговій реакції, яка руйнує клітини, коли відбувається процес окислення.Учені вважають, що всі горіхи дуже живильні, але волоські горіхи набагато корисніші, ніж арахіс, мигдаль або фісташки.
Співробітник Скрентонського університету Джо Вінсон проаналізував рівень антиоксидантів в дев'яти типах горіхів і виявив, що в жмені волоських горіхів він удвічі вищий, ніж в рівній кількості будь-яких інших. З'ясувалося також, що якість виявлених антиоксидантів і їх біологічна активність вищі, ніж в інших горіхах.
Як стверджується в дослідженні, антиоксиданти, які містяться у волоських горіхах, мають дію від двох до 15 разів сильнішу, ніж вітамін Е. Окрім того відомо, що цей вітамін захищає клітини людського організму від пошкодження природними хімічними речовинами, що викликають різні захворювання. Горіхи містять також високоякісний білок, безліч вітамінів, мінералів і клітковину, зате в них немає клейковини –
небезпечного глютену, що часто викликає алергію.
Попередні дослідження показали, що регулярне вживання невеликої кількості горіхів скорочує ризик серцевих хвороб ... Читати далі »

Просмотров: 1087 | Добавил: Likar | Дата: 04.04.2011 | Комментарии (0)

  Згідно з постановою уряду № 306 від 19 січня, оприлюдненою 29 березня 2011 року, затверджені зображення здорових легень і легенів курця з написом Куріння викликає рак легенів; зображення людини за тюремними ґратами, прути яких нагадують сигарети, з написом Куріння викликає залежність від тютюну (нікотинову залежність) - не починайте курити!; зображення хворої людини з написом Курці помирають рано; рентгенівського знімка грудної клітки курця з підписом Куріння може викликати повільну та болючу смерть.

Також уряд схвалив зображення жінки з порожньою коляскою з написом Куріння знижує здатність жінок народжувати дітей; рентгенівського знімка артерій людини з написом Куріння руйнує артерії, викликає серцеві напади та інсульт; зображення людського плоду з підписом Куріння під час вагітності шкодить вашій дитині; зображення обличчя жінки на тлі черепа з написом Куріння викликає старіння шкіри.

Також затверджено схематичне зображення людини, що викидає в урну пачку сигарет, з написом Відмова від куріння значно зменшує ризик небезпечних серцевих захворювань і захворювань ле ... Читати далі »

Просмотров: 3469 | Добавил: Likar | Дата: 03.04.2011 | Комментарии (0)

  Власники собак рухаються на 34% більше середньостатистичної людини, що більшою мірою відповідає щоденним нормам фізичної активності. Це і зрозуміло, завівши собаку людина повинна мінімум двічі в день, в будь-яку погоду виводити свого вихованця на двір.

Тим часом, ходьба є найбільш доступною формою фізичної активності, нагадують експерти університету міста Мічіган у США. Саме тому наявність собаки в будинку допомагає вести здоровіший спосіб життя - частіше проводити час на свіжому повітрі і більше рухатися. Більше того, присутність хвостатого члена сім'ї має позитивний вплив на якість життя.

Підраховано, що ті, хто вигулює своїх домашніх улюбленців, проходять пішки в тиждень на годину більше середньостатистичної людини. Також помічено, що собакарі в цілому підтримують помірні рівні енергійної рухливості. При цьому, що не дивно, частіше гуляють володарі молодих та собак крупних порід.

Просмотров: 765 | Добавил: Likar | Дата: 02.04.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 »
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024