Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Для усіх [305]
Варто знати
Для медичних працівників [61]
Цікава та корисна інформація
Пошук
Головна » Статті » Для медичних працівників

Вітамін Е проти раку

Уведення екстракту вітаміну Е (ά-токоферолу) в кровотік має дуже швидкий ефект: протягом 24 годин ракова пухлина починає скорочуватися в розмірах, а через десять днів майже повністю зникає, стверджують британські учені з університету Глазго.

На даний момент дослідники встановили, що вітамін Е здатний знаходити і руйнувати пухлини при ракові шкіри. Проте вони упевнено заявляють, що така терапія буде ефективна для боротьби і з іншими видами онкологічних хвороб.

Екстракт вітаміну Е — це токотриенол, який удосталь міститься в пальмовому маслі, маслі какао, ячмені і пшеничних зародках. В середині 90-х років фахівці з'ясували, що токотриенол перешкоджає росту пухлинних клітин при раку грудей. З тих пір були проведені ряд досліджень, аби встановити, чи може ін'єкція екстракту в організм допомогти хворим жінкам позбавитися від пухлини в молочній залозі. Проте більшість експериментів провалилися: по-перше, токотриенол втрачав свої лікувальні властивості, так і не діставшись до пухлини; по-друге, виявилось, що велика кількість екстракту токсична не лише для хворих, але і для здорових тканин.

Учені змогли вирішити цю проблему, помістивши вітамінний екстракт в тисячі мікроскопічних кульок, зроблених з жиру. Таким чином удалося забезпечити безпечне переміщення токотриенола по організму без ризику пошкодження здорових клітин. Аби упевнитися в тому, що екстракт досягне мети і попаде саме в ракову пухлину, фахівці покрили жирові кульки білком трансферином — основним переносником заліза в організмі. А оскільки ракові клітки мають велику потребу в залізі, на їх поверхні є велика кількість рецепторів, що залучають трансферин. Жирові кульки, начинені токотриенолом і покриті трансферином, потрапляють всередину ракових клітин, жир розчиняється і вітамінний екстракт вбиває пухлину.

Фахівці повідомили, що вітамін Е присутній в таких продуктах, як рослинні олії, злаки, горіхи, зелені овочі і яйця. Він є антиоксидантом, захищає людський організм від хвороб, перешкоджаючи пошкодженню клітин вільними радикалами — шкідливими молекулами, що атакують клітини.

P.S. Добова  потреба організму у ά-токоферолі - 30-60 мг.

Категорія: Для медичних працівників | Додав: Likar (27.12.2009)
Переглядів: 370 | Рейтинг: 4.8/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 976
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2017