Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 18 » У жінок пам'ять краща, ніж у чоловіків. Причому незалежно від віку
16:26
У жінок пам'ять краща, ніж у чоловіків. Причому незалежно від віку
   І хто сказав, що "дівоча пам'ять" коротка? Учені з Кембріджського університету з'ясували, що пам'ять у жінок краща, ніж у чоловіків, причому незалежно від віку.

 

Як підмітила британська газета "Дейлі мейл", жінки "ніколи не забувають про річниці; і вони відрізняються вражаючим умінням нагадувати чоловікам і бойфрендам про суперечки, що були три місяці тому".

 

Дослідники провели експерименти та перевірили пам'ять 4,5 тис дорослих британців у віці від 49 до 90 років і встановили, що жінки "стійко перевершують чоловіків в здатності запам'ятовувати і відновлювати інформацію". Вони використовували комп'ютерний тест "Кантаб" /CANTAB Paired Associates Learning/, котрий використовують в медицині при роботі з пацієнтами, що страждають від деменції, для діагностики динаміки захворювання. Перед випробовуваним на моніторі одне за другим виникають шість полів, з яких одне містить кольорову вставку, а інші - ні. Потім знову виводяться шість полів, цього разу повністю порожніх - піддослідний повинен вказати на те з них, де минулого разу була вставка. Потім тест ускладнюється шляхом збільшення числа полів з елементами, які необхідно запам'ятати.

 

"Наукова література показує, що жінки зазвичай випереджають чоловіків у вербальних тестах, тоді як чоловіки жінок - в тестах на просторове мислення", - відмітив в зв'язку з цим науковий співробітник Кембріджського університету доктор Ендрю Блеквелл. "У нашому дослідженні ми використали тести пам'яті в просторовому вимірі, і, проте, пані постійно показували кращі результати".

 

Учені виявили, що ці висновки справедливі і для молодого покоління - школярки початкових класів також демонструють вищі показники в запам'ятовуванні матеріалу в порівнянні з однолітками чоловічої статі. "Ми вивчили і дані по невеликих групах молодших людей - примітно, але навіть у дітей ми спостерігали деякі подібні відмінності, обумовлені статтю", - відмітив доктор Блэквелл. "Використовуючи ці дані, ми тепер можемо краще оцінити стан пам'яті кожної людини з поправкою на її вік, стать і рівень освіти".

 

В той же час, причина цієї відмінності між властивостями пам'яті у чоловіків і жінок доки не встановлена. Можливо, вона пов'язана з гормональним фоном в організмі, або криється безпосередньо в принципах роботи мозку представниць прекрасної статі. Надалі учені спробують в точності визначити чинники, що впливають на роботу людської пам'яті.

Переглядів: 848 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024