Підлітки, які п'ють 100-процентні натуральні
фруктові соки, швидше привчаються до здорового раціону харчування і
їдять
більше фруктів показало дослідження медичного коледжу Бейлора /США/,
опубліковане в "American Journal of Health Promotion".
Згідно виводам дієтологів, школярі у віці
12-18 років, які часто споживали соки в будь-якій кількості, отримували з
регулярним харчуванням менше жирів і насичених жирів і навпаки більше
ключових
живильних речовин, включаючи вітаміни С і В6, фолієву кислоту, калій і
залізо.
Тінейджери, котрі випивають більше 170 грамів соку в день, також їли
більше
фруктів і отримували з харчовими продуктами менші рівні додаткових
шкідливих
жирів і цукру. Медики не знайшли зв'язку між показниками вживання соку і
вагою
серед підлітків, котрі брали участь в огляді, а їх було майже 4 тис. -
навіть
діти котрі пили найбільшу кількість соку не поправилися.
За словами одного з авторів дослідження
доктора Терези Ніклас, заохочення вживання натуральних фруктових соків,
багатих
корисними компонентами, допоможе поліпшити раціон харчування школярів.
Саме у
підлітковому віці дитя повинне отримувати всі необхідні вітаміни і
мінерали,
оскільки в цей період дорослішання організм нестримно розвивається,
відзначає
доктор Ніклас. Натуральні соки можуть забезпечити школярів важливими
живильними
елементами і задовольнити потреби в щоденних дозах вітамінів, не
приводячи до
збільшення ваги. Результати поточного дослідження узгоджуються з
висновками,
які педіатри зробили в 2008 році,
коли було проаналізовано вплив раціону харчування
у дітей
від двох до 11 років. Тоді лікарям теж удалося довести, що регулярне
вживання
соків дітьми асоціюється з більш кориснішим раціоном харчування.
|