Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 15 » Що проти комарів
23:44
Що проти комарів
   Комарі не люблять запаху гвоздики, анісу і евкаліпта. Змочіть маслом цих рослин ватку і покладіть на підвіконня або біля ліжка. Можна також змастити гвоздичним, анісовим або евкаліптовим маслом голі частини тіла.

Або скористайтеся сушеною гвоздикою: візьміть 5 г гвоздики на стакан води, прокип'ятіть 15 хвилин. 10 крапель відвару змішайте зі столовою ложкою спирту і протріть відкриті ділянки тіла. Такий захист розрахований на 2 години.

До відлякуючих засобів відноситься й камфора. Випаруйте 100 г камфори на водяній бані і захист від комарів забезпечений на цілу ніч.

Комарі бояться карболової кислоти. Досить нею на ніч трохи окропити стіну біля ліжка або змочити злегка слабким розчином руки.

Відлякує комарів і пирій. Жменю рубаного коріння пирію залийте півтора літрами води і прокип'ятіть аби відвар став ясно-жовтого кольору. Умивайтеся цим відваром перед виходом на вулицю.

Якщо комар укусив, скористайтеся маслом чайного дерева. Воно швидко усуває свербіння і набряклість шкіри після укусів.

Ні в якому разі не чешіть місце укусу — так в рану може попасти інфекція. Зняти свербіння допомагають компреси з соди, борний спирт, настойка календули, сердечні краплі — корвалол або барбовал, сік цибулини або помідора і сметана.

Якщо на місці укусу виник набряк, прикладіть до нього що-небудь холодне або протріть кубиком льоду.

Якщо після укусу з'явилися свербіння і припухлість, прикладіть до цього місця ватяний тампон, змочений в соку часнику, який має антисептичну дію.

Якщо виникло почервоніння, значить, комариний укус викликав алергічну реакцію. В цьому випадку випийте пігулку антигістамінного препарату.

Якщо опісля декількох днів після укусів у вас підвищилася температура, обов'язково зверніться до лікаря. Це може говорити про інфекційну лихоманку. А якщо до температури додався сильний головний біль, терміново викликайте «швидку» — комарі могли заразити вас вірусом енцефаліту.

Переглядів: 1715 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024