Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 25 » Що нового, Апельсине?
22:52
Що нового, Апельсине?
Хоча апельсини і не зростають на наших географічних широтах, ми до них настільки звикли, що вже не вважаємо їх екзотикою. Дійсно, сьогодні досить складно знайти продовольчий супермаркет або харчовий ринок, в якому не було б цих соковитих помаранчевих плодів, пише gigamir.net.

 

 Особливо, якщо пригадати, що серед всіх складених інгредієнтів апельсина значний відсоток доводиться на вітамін C.

 

Цей вітамін, який відомий також як аскорбінова кислота, підвищує стійкість організму до хвороботворних збудників, укріплює міцність судинних стінок (тим самим знижуючи вірогідність пошкодження кровоносних судин і ризик кровотеч), покращує відтінок шкіри і підвищує її пружність і еластичність, бере участь у всіх змінних процесах і в утворенні необхідних для організму біологічно активних речовин (наприклад, деяких гормонів). Ось чому апельсини не лише приємні на смак, але і можуть використовуватися для лікування і профілактики багатьох захворювань.

 

В даний час сфера вживання апельсинів дещо розширилася. Так, сьогодні апельсини із звичайних екзотичних ласощів поступово перетворюються на засіб для ефективного схуднення, який дозволяє за короткий проміжок часу добитися відчутного позбавлення від зайвих кілограмів.

 

Всього лише за тиждень апельсинова дієта допомагає скинути до 6-7 кг Це пов'язано з тим, що вживання апельсинів швидко і надовго вгамовує голод. До того ж завдяки низькій калорійності продукту він не дає надбавку у вазі навіть при поїданні його у значних кількостях.

 

Саме на цьому принципі і побудована одна з апельсинових дієт, яка полягає в споживанні не менше кілограма цих фруктів в день. Окрім апельсинів, в щоденний раціон входять близько двох літрів негазованої води і деякі інші продукти, які кожного тижня змінюються.

 

За такою схемою дієта повинна продовжуватися не менше трьох тижнів, причому в перший тиждень апельсини і воду щодня слід «розбавляти» двома «крутими» яйцями, в другий тиждень - будь-якими кашами, але без додавання солі або яких-небудь інших спецій. І, нарешті, в третій тиждень раціон щодня додатково збагачується овочами і фруктами. За свідченням більшості з тих, хто пройшов «бойове хрещення» такою апельсиновою дієтою, другий тиждень найважчий і «найсмачніший».

 

Вищеописаний різновид апельсинової дієти має і прибічники і противників. Перших надихає здобуття швидкого результату і незвичайна легкість, яка відчувається у всьому тілі під час дотримання дієти. Це багато в чому пов'язано з особливостями дії все тієї ж аскорбінової кислоти.

 

Річ у тому, що вона володіє загальною тонізуючою дією, сприяючи підвищенню настрою, збільшенню працездатності, фізичній і розумовій активності. Тому апельсини рекомендують при хронічній втомі і загальній слабкості, а також після важких і тривалих захворювань для швидкого відновлення організму.

 

Опоненти апельсинової дієти як свій аргумент, як це не дивно, наводять той же факт, що і прибічники - дуже швидке схуднення. Дійсно, кожна медаль має свою зворотну сторону.

 

В даному випадку настільки «швидкісна» втрата ваги може призвести  відразу до декількох неприємностей, пов'язаних із змінами обмінних процесів. Особливо може постраждати шкіра, яка при різкій втраті жирової основи починає провисати і зморщуватися, підкреслюючи менш помітні донині зморшки, целюліт і інші зовнішні дефекти.

 

Аби цього уникнути, рекомендується приділити посилену увагу своїй шкірі, використовуючи відповідні косметичні препарати. Ще одним несприятливим чинником є висока алергенність апельсинів.

 

Якщо ж ще пригадати, що впродовж першого тижня в раціон включаються яйця (які також сприяють проявам гіперчутливих реакцій), стає зрозуміло, що алергікам апельсинова дієта, найімовірніше, протипоказана. Правда, існують і інші, більш щадні схеми апельсинових дієт, хоча в будь-якому разі Вам слід порадитися з лікарем-алергологом, сімейним лікарем або дільничним терапевтом.

 

 Здоровя Вам і успіхів.

Переглядів: 854 | Додав: Likar | Теги: смак, дієта, схуднення, апельсини, аскорбінова кислота, вітамін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024