Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2010 » Грудень » 3 » Рожеві пігулки ефективніші, ніж білі
20:34
Рожеві пігулки ефективніші, ніж білі
За даними нового дослідження колір, форма, смак і назва ліків теж впливають на самопочуття пацієнта. Приміром, правильно вибраний колір і смак можуть посилювати ефект плацебо, покращувати результат лікування і навіть знижувати кількість побічних ефектів.

 Дослідження провели учені з Бомбейського Університету (Індія). Воно було присвячене лікам, що продаються без рецепту.

Виявилось, що найвдаліші кольори для пігулок - рожевий і червоний. Учені опитали 6000 чоловік і з'ясували, що для 75% людей колір і форма пігулки - чинник, що допомагає вчасно приймати ліки. Як не дивно, багато учасників дослідження вважали, що рожеві пігулки солодше на смак, чим червоні; жовті пігулки здавалися солоними, незалежно від складу. Деяким людям білі і блакитні пігулки здавалися гіркими, а помаранчеві - кислуватими.

Людям середнього віку червоні пігулки подобаються більше, ніж молоді, а жінкам більше, ніж чоловікам.

Учені зробили висновок, що колір пігулки важливо враховувати при створенні безрецептурного препарату.

"Приймаючи ліки, людина має певні відчуття. Ці відчуття можуть значно впливати на сприйняття ефективності лікування", - пишуть автори роботи. Також вони додають, що цьому аспекту лікування приділяється на подив мало уваги.

Результати дослідження можна використовувати при розробці стратегії просування препаратів для різних статей або різних вікових груп. Також особливості сприйняття можна використовувати, щоб поліпшити прихильність лікуванню. Приміром, пацієнт не хоче приймати пігулку, тому що вона здається йому гіркою або тому, що її колір неприємний. У цьому випадку може допомогти зміна естетичних властивостей ліків. Те ж саме можна застосувати і до рецептурних препаратів.

Переглядів: 707 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024