Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
Головна » 2010 » Березень » 10 » Психіатри обмірковують тему нових сексуальних розладів
22:05
Психіатри обмірковують тему нових сексуальних розладів
Американські психіатри обговорюють, чи слід оголосити обжерливість, любов до азартних ігор і неспинне жадання статевих стосунків психічними хворобами, пише The Washington Times. Запропоновані поправки до офіційного керівництва по діагностиці душевних розладів сприятимуть вищому рівню діагностики і лікування, відзначає журналістка Черіл Ветцстейн.

Але критики передрікають, що нові діагнози створять складнощі в області медичного страхування, прав фірм на прийом на роботу і звільнення. Аллен Франсес, почесний професор Університету Дьюк, заявив, що психіатри ступають на слизьку дорогу: якщо вони визнають азартні ігри "поведінковим розладом", то доведеться визнати патологією і шопінг, і захоплення комп'ютерними іграми.

Керівництво містить визначення всіх психічних захворювань, визнаних системою охорони здоров'я США, і методи їх діагностики. На діагнози, винесені відповідно до керівництва, можна посилатися при розгляді судових справ, перевірці співробітників і тому подібне

Нині пропонується ввести категорію "поведінковий розлад", в якій буде всього одна хвороба - патологічна тяга до азартних ігор, повідомили в Американській психіатричній асоціації, яка складає керівництво. До поведінкових розладів хотіли віднести і інтернет-залежність, але у результаті вирішили перенести її в додаток, щоб заохотити детальніші дослідження.

Фахівці вітають появу діагнозів "гіперсексуальний розлад" і "обсесивно-компульсивна обжерливість". Нейрофізіологія довела: патологічна залежність від сексу, їжі, азартних ігор або алкоголю перебудовує мозок на базовому рівні, і людина вже не може відчувати себе нормально, поки не задовольнить тягу, пояснив Джон О'Нейлл, у минулому директор наркологічної служби в Menninger Clinic (Х'юстон). Ребека Вагнер з тієї ж клініки відзначила, що обсесивно-компульсивна обжерливість відрізняється від анорексії або булемії і часто супроводиться депресією або підвищеною тривожністю. Проте Франсес застеріг: "Десятки мільйонів людей, які раз на тиждень вдаються до обжерливості, раптово будуть оголошені "психічно хворими": це і клеймо, і необхідність вживати ліки, ефективність яких зовсім не доведена". Діагноз "гіперсексуальність" стане дарунком для тих, хто шукає собі виправдань, а в потенціалі викличе катастрофу в судовій медицині, додав Аллен Франсес.

Переглядів: 965 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024