Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 12 » Особливості немовлят
20:16
Особливості немовлят
Зовні маля схоже на своїх батьків. На перший погляд у нього ті ж оченятка, той же носик, такі ж ручки, ніжки, тільце - лише все маленьке. Проте, це не зовсім так... Органи новонародженого мають ряд структурних відмінностей від дорослого організму. Вони ще не до кінця сформовані, тому Ваше маля потребує спеціального догляду.

Руки і ноги:
Синюшний відтінок обумовлений незрілістю кровоносної системи. Коли дитятко рухається, руки та стопи рожевіють. Китиці рук стислі в кулачки. Ніжки часто викривлені, оскільки в матці маля лежало, згорнувшись калачиком. Нігті зазвичай при народженні довгі. Їх рекомендується відразу підрізати.

Статеві органи:
Вони здаються великими і у дівчаток, і у хлопчиків. У дівчаток можуть бути виділення з піхви. Вони викликані дією гормонів матері і незабаром зникнуть. У хлопчиків яєчка часто втягнуті в пах.

Шкіра:
Шкіра новонародженого відрізняється характерними особливостями (тонкий поверхневий шар, густа судинна сітка, нерозвинені протоки сальних залоз і так далі), тому і зовнішній вигляд її дуже відрізняється від зовнішнього вигляду шкіри дорослої людини. Зовнішні прояви незрілості шкіри немовляти характеризуються різними плямочками, вогнищами лущення і так далі.

Пупкова ранка:
Остаток пуповина відпадає на 3-5 день після народження. До моменту виписки з пологового будинку пупкова ранка покрита кров'яною скориночкою. Догляд за цією ранкою - один з найважливіших елементів гігієни новонародженого. Повністю пупкова ранка очищається від скориночки до 12-14 дня.

Голова:
Незвична форма голови - наслідок здавлення під час пологів. За два тижні голова округлиться. На тім’ї можна побачити м'які, ледве пульсуючі мембрани – тім’ячка. Це кістки черепа ще не зімкнулися. Вони зростуться приблизно до півтора річного віку. Волосся буває густе, але дуже м'яке, а інколи його зовсім немає.

Язик:
Він як би зрісся з дном порожнини рота, і його кінчик здається ледве роздвоєним. Кінчик язика витягуватиметься в перший рік життя.

Молочні залози:
В перші дні після народження як у хлопчиків, так і у дівчаток молочні залози можуть набубнявіти і навіть виділяти молоко. Цього не варто лякатися, припухлість пройде через декілька днів.

Очі:
Голубі у більшості новонароджених, очі поміняють свій колір до шести місяців. Віка можуть бути дещо припухлими - це наслідок здавлення голівки маляти при пологах. У всіх малят буває косоокість, воно проходить приблизно до 1,5-3 місяців. Новонароджені діти бачать на відстані до 20 см.
У новонароджених ще не сформовані рефлекси сльозовиділення і моргання, тому засоби для купання не викликають сліз при випадковому попаданні в очі.

У певних випадках бувають відхилення від перерахованого вище.

Пам’ятайте, кожна дитинка індивідуальна! Любіть і доглядайте своє Сонечко!

Переглядів: 2073 | Додав: Likar | Теги: дитятко, особливості, сонечко, немовлят | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024