Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 22 » Коли можна і потрібно говорити з дітьми про секс
11:11
Коли можна і потрібно говорити з дітьми про секс
Розмови про секс завжди проходять нелегко – кожен з учасників розмови відчуває себе незручно: батьки бояться говорити про це, а дітей просто жахає думка про подібне обговорення.

Недавнє дослідження даної теми показало, що більше 40% повнолітніх мали сексуальні відносини до того, як батьки заговорили з ними про безпечний секс, контроль вагітності або венеричні захворювання.

За словами експертів, це не дуже добре, тому що підлітки, які говорили з батьками про секс до початку статевого життя, згодом частіше відкладають перший сексуальний досвід і займаються безпечним сексом.

І, як не дивно, дослідники встановили, що тінейджери насправді хочуть дізнаватися про секс від своїх батьків: «Результати не сильно мене здивували», - говорить один з авторів дослідження доктор Марк Шустрєє з американського Дитячого госпіталю Бостона.

«Батькам насправді необхідно говорити з дітьми про секс раніше, ніж вони збираються зазвичай це робити».

Під час дослідження було опитано 141 сім'ю, в яких були діти від 13 до 17 років. Їм пропонувалося відповісти на 24 питання на теми сексу і сексуальності, включаючи: як жінки вагітніють; зміни організму під час статевого дозрівання; як використовувати презервативи і контрацептиви, а також питання про гомосексуальність.

Дітей і їх батьків опитували окремо, причому підлітків запитували про те, чи був у них досвід поцілунків, тримання за руки, а також чи були у них безпосередньо сексуальні контакти.

Сім'ї опитувалися чотири рази: на початку дослідження, потім через три, шість і дванадцять місяців.

З'ясувалося, що більше половини батьків не обговорювала зі своїми дітьми 14  питань з 24, щодо сексу в той час, як тінейджери вже мали статевий або оральний контакти зі своїми однолітками.

Приблизно 42% дівчотк-підлітків повідомили, що не розмовляли з батьками про ефективність протизаплідних засобів, а 40% призналися, що не обговорювали те, як відмовити дуже наполегливому кавалерові в дотику до геніталій.

Близько 70% хлопчиків-підлітків не обговорювали з батьками того, як використовувати презерватив або інші методи запобігання вагітності перед тим, як вперше зайнялися сексом.

У той же час половина батьків хлопчиків сказали, що не говорили з ними про презервативи і протизаплідні засоби і методи.

Це показує головну проблему розмов про секс між батьками і підлітками: «Більшість дорослих вважають, що розмовляли про секс з дітьми, тоді як ті абсолютно про це не пам'ятають», - говорить доктор Карен Сорен, директор Дитячого госпіталю ім. Пресвітеріанця Моргана Стенлі в Нью-Йорку.

«Батьки часто говорять про такі речі дуже невизначено, тому що відчувають дискомфорт від цієї теми, тому діти не розуміють, про що з ними хочуть поговорити».

Сорен признається, що надзвичайно важко говорити на теми сексу. У неї самої троє дітей: «Твої діти дивляться на тебе як на божевільну, і тобі просто хочеться втекти».

«Але ця розмова дуже важлива, тому що ми знаємо, що хороша взаємодія батьків з дітьми дає їм велику успішність у житті».

Як показують дослідження, батькам важко говорити на сексуальні теми з дітьми набагато раніше, ніж вони це роблять насправді, проте це не означає, що у батьків є лише один шанс зробити це вчасно.

Аби зняти напругу перед розмовою, експерти радять батькам думати про це як про постійний діалог, а не як про єдину і неприємну дискусію, яку потім можна більше ніколи не піднімати.

Вони також повинні пригадати  власних батьків – про те, який дискомфорт відчували ті, розповідаючи про секс їм.

Важливо піднімати сексуальні питання з дітьми у міру їх дорослішання, пропонуючи певні теми - кожну свого часу: «12-річні діти дивляться на секс абсолютно по-іншому, ніж 15 або 18-річні», - говорить Сорен, - «Для дітей 10-13  років сама ідея сексу здається вульгарною і огидною. Тому, напевно, не обов'язково розповідати 13-річному підліткові про методи запобігання вагітності».

Замість цього розмови повинні стосуватися тих тем, які дитя здатне зрозуміти, а також саме просить розповісти.

Окрім цього батькам варто користуватися можливістю обговорювати теми сексу під час перегляду телевізійних шоу, вагітності в сім'ї, сексуальних уроків в школі, або під час візиту до лікаря.

«Якщо ви здолаєте внутрішній бар'єр спочатку розмови про це, потім самі побачите, що все виявиться на багато простіше, ніж ви думали».

«Тому, не користуйтеся будь-якими відмовками, а обов'язково здолайте цей первинний бар'єр і почніть розмовляти про секс зі своїми дітьми, так як це насправді дуже важливо», - додала Сорен.

Джерело: Rol.ru

Переглядів: 2394 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Не хочу имя писать  
0
Я знал что такое секс и все однокласники тоже, и хотели секса, некоторые даже пробовали!!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024