Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 19 » Губна помада небезпечна для здоров'я
11:42
Губна помада небезпечна для здоров'я
    Французи давно підрахували, що жінка, фарбуючи губи три рази в день, з'їдає при цьому 16 міліграм помади. Але деякі роблять це частіше! А чоловік "з'їдає" за все своє життя з губ жінок більше чотирьох кг губної помади.

А чи не шкідлива вона?  Нафарбувати губи – це майже те ж саме, що намазати губи нафтою.

Основних складових помади завжди чотири: тверда основа, (включає віск, жири, масла), барвники, ароматизатори, антиокислювачі. Окремі компоненти здатні викликати алергічну реакцію, свербіння або почервоніння. Алергічні реакції викликають хімічні барвники.

Шкідливими є такі інгредієнти, що містяться в помадах: кармін – вживається при виробництві помади червоно-рожевих тонів, може ініціювати алергічні реакції, ланолін – використовується для зволожуючого ефекту, погано впливає на травний процес, і вазелін, який сушить губи, примушуючи наносити додатковий шар помади, також викликає алергічні реакції. Людям, в яких підвищена чутливість шкірних покривів і травного тракту, дані інгредієнти представляють вірогідну загрозу, тому як можуть ініціювати головний біль, нудоту, шкірні проблеми, перепади настрою.

 Навіть всесвітньо відомі косметичні фірми, визнають, що якщо до складу помади входять нафтопродукти (мінеральні масла, кристалічні парафіни і мікрокристалічний віск), то вона шкідлива, бо ці речовини мають неприємну властивість накопичуватися в нирках, печінці і лімфатичних вузлах.

 Окрім цього, виявляється, губна помада ще й руйнує зуби – таке нерадісне відкриття недавно зробили учені з Університету Сан-Паулу в Бразилії. Вони досліджували помаду десяти найбільш крупних світових виробників і з'ясували, що багато з них містять тверді парафіни (тобто тверді фракції нафти). Тому вчені радять покрити зуби захисним шаром  у стоматолога.

 Але всі ці негативні факти про губну помаду навряд чи змусять жінок відмовитися від неї. А нам, чоловікам, прийдеться й надалі споживати цю декоративну косметику кілограмами. Таке життя…

Переглядів: 2082 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024