Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
Головна » 2010 » Березень » 25 » Для всього є свій час – ідеальний розпорядок дня
23:26
Для всього є свій час – ідеальний розпорядок дня
На думку експертів, дотримання певного розпорядку дня дозволить організму нормально функціонувати відповідно до "внутрішнього годинника", - пише "The Daily Mail". Фахівці пропонують наступний розпорядок:

6:00 - займіться сексом. Доктор Пам Спур відзначає: зазвичай для цього заняття відводиться вечір, але ранок, насправді, є найприйнятнішим часом доби. Саме тоді відбувається значний сплеск гормонів.

7:00 - поснідайте. Після нічного сну організму необхідне підживлення. Він на цей час вже використав всі легко доступні запаси жиру і глюкози. Через це мозок не працює на повну, а людина відчуває загальну слабкість, - відзначає доктор Ендрю Мюррей з Трініті Колледж в Кембріджі.

Ситний і корисний сніданок наситить організм всіма необхідними елементами. А людина протягом всього дня не перебуватиме в прострації. Тому фахівці радять обов'язково включити в ранковий раціон кашу з цілісних злаків. Вона дозволить зберігати відчуття насичення довше.

7:15 - прийміть мультивітамини. Деякі живильні речовини, включаючи вітамін B, можуть діяти як стимулятор. Отже, їх краще приймати вранці. Але ніколи не можна приймати добавки на голодний шлунок, інакше вони майже відразу вийдуть з організму разом з сечею і дадуть відчуття слабкості. Отже, після сніданку - найідеальніший час для прийому добавок.

7:30 - почистіть зуби. Професор Дамьен Волмслей з Британської стоматологічної асоціації радить почекати 30 хвилин після того, як ви закінчили уранішню трапезу. Річ у тому, що зубна емаль схильна до ерозії після їди, оскільки в напоях і їжі є кислота, що її розм'якшує.

8:30 - влаштуйте собі сонячні ванни. Дуже часто люди виходять з будинку на роботу, коли ще темно. Весь день вони проводять в офісі, де джерело освітлення - лампи. Але сонячне світло життєво необхідне. По-перше, воно допомагає організму перебудуватися і відрегулювати "внутрішній годинник". По-друге, воно сигналізує тілу про необхідність припинити вироблення мелатоніна, гормону, який робить нас сонними, - пояснює доктор Ендрю Мюррей.

Плюс світло - природний антидепресант, він підвищує вироблення в організмі вітаміну D, що допомагає чинити опір раку і серцево-судинним захворюванням, згідно з результатами дослідження Королівського лондонського коледжу. Загалом, уранішня прогулянка дуже корисна, але прийняття сонячних ванн, сидячи біля вікна, теж згодиться.

10:00 - розберіться з різними проблемами. Краще всього мозок працює відповідно до рівня концентрації, короткочасної пам'яті і логічних причин, актуальних в даний відрізок часу. Після того, як ви поснідали, а запас глюкози в мозку заповнений, краще всього зайнятися вирішенням складних робочих завдань.

11:00 – сходіть у вбиральню. В цей час нирки працюють найактивніше, тому вам, можливо, буде потрібно частіше справляти природну нужду. Доктор Сні Кемка, медичний директор Bupa International відзначає: "Цей процес залежить від того, що ви п'єте. З причини того, що багато хто з нас починає день з чашки кави, а п'ють швидко, сечовий міхур, швидше за все, наповниться після 3-4 годин. При цьому стримування може привести до розвитку інфекцій сечовивідних шляхів і каменів в нирках".

13:00 - пообідайте. На цей час травна система працює найефективніше. Хорошим буде легкий обід з правильним балансом білків і вуглеводів, який дозволить бути активним до вечері. Сендвіч з хліба з непросіяної муки, тунця з салатом і шматочком фрукта - ідеальний варіант.

13:30 - відправте важливі листи. Учені з університетів Глазго і Пейслі з'ясували, що більше третини всіх людей страждає від, так званого, "стресу email'ів". Тобто, необхідність розібратися в пошті діє на людей украй пригноблююче. У деяких випадках переживання по даному приводу можуть привести до високого тиску. Якщо ж відправляти листи після обіду, то рівень стресу буде значно нижчим.

15:00 - прогуляйтеся. Коли обід перетравлюється, ви можете відчути сонливість. Це відбувається через те, що кров приливає до шлунку. Але спати в цей час не рекомендується. Інакше можна заробити собі розлад сну вночі. Впоратися з сонливістю допоможе 20-ти хвилинна прогулянка. А якщо світить сонце, то ви ще і отримаєте свою дозу ультрафіолету.  

16:00 - впорайтеся з болем. У другій половині дня можна найпростіше впоратися з хворобливими відчуттями. На вершині активності знаходяться ендорфіни, нейротрансмітери в мозку, які зменшують больові відчуття.

17:30 – позаймайтеся фізичними вправами. Температура тіла в цей час є найвищою. Це дає максимальну м'язову силу, гнучкість, рухливість і витривалість. Дорослим треба п'ять днів в тиждень витрачати по 30 хвилин на помірні фізичні навантаження, або ж по 20 хвилин на інтенсивні тренування три рази в тиждень. До помірних навантажень відноситься, наприклад, швидка ходьба. А до інтенсивних - біг або катання на велосипеді.

18:30 - купіть собі черевики. За день ноги можуть розпухати на цілий розмір. Це викликано рідиною, що накопичується в тканинах. Сила земного тяжіння зганяє цю рідину в ноги. Тому, черевики, куплені вранці, можуть не підійти для щоденного носіння.

19:00 - випийте келих червоного вина. В цей час печінці найпростіше нейтралізувати згубну дію токсинів алкоголю. Правда, дослідження, опубліковане в американському Журналі по психології, говорить про те, що вживання спиртних напоїв, може збити внутрішній годинник і привести до безсоння.

19:30 - повечеряйте. Багато років фахівці не звертали увагу на час прийому їжі. Їх турбувало лише те, що людина їсть. Але дослідження, проведене в Північно-східному Університеті, стверджує, що вживання їжі в неправильний час, може привести до набору зайвої ваги тіла, оскільки в організма є особливий час для їди. Фахівці радять їсти за три-чотири години до відходу до сну. Але, при цьому, слід уникати у вечірньому раціоні великої кількості цукру. Інакше це приведе до порушення рівня цукру в крові і забезпечить безсоння.

21:30 - готуйтеся до сну. Всі дії, які робите перед відходом до сну грають велику роль. Вони налаштовують людину на відпочинок. Тому, важливо за годину до сну розслабитися в спокійній обстановці. Середньостатистичній людині потрібно 7 - 8 годин сну. Слід лягати і вставати щодня в один і той же час. Зазвичай, аби звикнути, проходить тижні зо три, але воно варте цього. Звикнувши до режиму, організм увійде в колію і нормально функціонуватиме.

Переглядів: 1763 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024