Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 6 » Безвуглеводне харчування як засіб проти раку
19:47
Безвуглеводне харчування як засіб проти раку
Кожен третій європеєць протягом життя коли-небудь захворює на рак, повідомляє Die Welt. Зміни кількості хворих в меншу сторону не передбачається, оскільки рак, зазвичай, вражає переважно літніх людей, а тривалість життя в Європі висока.

З недавнього часу для лікування онкологічних хворих разом з операціями, променевою і хіміотерапією використовується безвуглеводна дієта. Метод, розповідає автор публікації Сибіла Мекль, заснований на відкритті, зробленому ще в 1924 році німецьким лікарем Отто Генріхом Варбургом. Замість того аби спалювати цукор, що потрапляє в організм з їжею, як це роблять нормальні клітини, клітини ракової пухлини перетворюють його на молочну кислоту. Варбург передбачив, що дане явище - головна причина росту ракових пухлин. 80 років ніхто не звертав уваги на це відкриття, проте останніми роками вчені повернулися до праць Варбурга.

Пухлинним клітинам молочна кислота необхідна, оскільки вона розкладає довколишні тканини. Таким чином ракові клітки отримують більше місця для свого росту. Крім того, вона робить їх менш сприйнятливими до хіміо- і променевої терапії. А ще кисле середовище паралізує "клітини-вбивці", які вже не можуть ефективно протистояти раковим клітинам.

Ульріке Кеммерер з університетської клініки Вюрцбурга говорить: "Відмова від цукру і вуглеводів допомагає проти раку!" На відміну від клітин нормальних тканин, стан злоякісної пухлини залежить лише від цукру, що потрапляє в організм з їжею. Її дослідження, проведені на мишах, показали, що ріст пухлинних тканин скорочується разом із зниженням вживання цукру.

Протягом останніх двох років 16 пацієнтів Ульріке Кеммерер пробували перейти на повністю безвуглеводну їжу. Багато хто відчув себе краще. Кеммерер вважає це "багатообіцяючим початком".

Кеммерер говорить, що домашні кішки і собаки дуже часто хворіють на рак. В більшості випадків вони отримують корм, що складається здебільшого із злакових культур і лише на 20% з м'яса. Рак, вважає вона, - це хвороба цивілізації. Хоча, як показують викопні останки, рак зустрічався серед ящерів і древніх людей, але багато що вказує на те, що ракові захворювання з такою частотою, як сьогодні, з'явилися лише при зміні харчових пристрастей людини. Наприклад, представники північних народів, що традиційно харчуються переважно  м'ясом і рибою, до знайомства із західною цивілізацією від раку не вмирали.

Учені збираються продовжити дослідження в даному напрямі. Правда, як помічає оглядач видання, спонсори їм на допомогу не квапляться. Мало хто прагне виділити гроші на дослідження, які не принесуть прибутку фармацевтичним концернам.

Die Welt
Переглядів: 1066 | Додав: Likar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Alan  
0
Будемо сподіватись на краще.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024