Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » Архів матеріалів


Класифікація артеріальної гіпертензії за рівнем АТ (мм рт.ст.) (Європейське товариство гіпертензії, Європейське товариство кардіологів, 2003).

... Читати далі »

Просмотров: 8814 | Добавил: Likar | Дата: 05.12.2009 | Комментарии (0)

Мабуть, більшість людей, хоча б раз у житті, відчували біль або інші неприємні відчуття за грудиною або зліва від неї в грудній клітці, саме там, де розташоване серце. Ці болі непокоять сильніше, ніж багато інших — так ми інстинктивно реагуємо на проблеми у місці розташування настільки важливого органу. Недаремно, болі в області серця є однією з найчастіших причин звернень за медичною допомогою.

Біль в ділянці серця відрізняється різноманітністю: колючий, стискаючий, пекучий, ниючий, тягнучий, пронизуючий. Він може відчуватися на невеликій ділянці або розливатися по всій грудній клітці, віддавати в плече, руку, шию, нижню щелепу, живіт, під лопатку. Може з'являтися на декілька хвилин або тривати годинами, а то і днями безперервно, може змінюватися при диханні, рухах руками, плечем або при зміні пози... Інколи виникає при фізичному або емоційному навантаж ... Читати далі »

Просмотров: 18825 | Добавил: Likar | Дата: 05.12.2009 | Комментарии (0)

Сидіння велосипедів можуть бути шкідливими для вашого здоров'я, попереджають експерти. Вони стверджують, що на область паху не повинен лягати весь тягар тіла. Якщо на велосипеді правильне сидіння – це зробить прогулянку приємною і корисною як чоловікам, так і жінкам.

Експерти попереджують, що крижі людини не пристосовані витримувати тягар всього тіла, а багато велосипедних сидінь зконструйовані саме так. Основні артерії, які проходять через таз, можуть стискатися під час їзди на велосипеді з опуклим сидінням, повідомляє доктор Роджер Мінков (Roger Minkow). Також нерви, що йдуть від хребта до геніталій ... Читати далі »

Просмотров: 966 | Добавил: Likar | Дата: 05.12.2009 | Комментарии (0)


Американські учені прийшли до висновку, що найважливішим для здоров'я людей, особливо в зимовий період, є вітамін D. Він зміцнює імунну систему, перешкоджає появі серцевих захворювань і розглядається як один з допоміжних засобів при боротьбі з грипом, туберкульозом і СНІДОМ.

Нагадаємо, що основним джерелом вітаміну D залишається сонячне світло. У зв'язку з цим практично мільярд чоловік, що живуть далеко від екватора, в зимовий період мають дефіцит цього вітаміну

У зв'язку з цим лікарі закликають поповнювати нестачу вітаміну D. На думку фахівців, посилен ... Читати далі »

Просмотров: 849 | Добавил: emergency | Дата: 05.12.2009 | Комментарии (0)



У Японії відкрито сполуку речовин, здатну, як стверджують автори наукового відкриття, «дуже ефективно боротися з вірусом нового грипу A/H1N1». Така заява була зроблена тут групою вчених університету Хоккайдо на чолі з професором Тадаакі Міядзакі.

Дослідники відзначають, що виявлена ними комбінація субстанцій — бактерії молочної кислоти і одного з типів полісахаридів (ауреобасідіума) — є «більш ефективною в порівнянні з широко відомим лікарським засобом «Таміфлю». У своїх висновках вчені спираються на результати серії проведених ними дослідів на мишах. Лабораторні випробування нового препарату, повідомив професор Міядзакі, «дозволили переконатися в тому, що заражені грипом миші швидко подолали наслідки хвороби і відновлювали вагу».

Це відкриття, відзначають в японських медичних колах, «може призвести до розробки в Японії нових надійних препаратів для швидкого лікування пацієнтів, інфікованих вірусом грипу A/H1N1».
... Читати далі »
Просмотров: 867 | Добавил: Likar | Дата: 04.12.2009 | Комментарии (1)

Представники програми ООН UNAIDS в Україні з нагоди Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІД, передало ВВС, заявили,  що щодня від СНІДу в Україні помирає в середньому 7 людей. Але неурядова організація Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні вважає, що на тлі подальшого зростання епідемії ВІЛ/СНІД, темпи росту поширення СНІДу в Україні трохи знизилися.

Так, за першу половину 2009-го року зафіксовано 2214 нових випадків СНІДу, у той час як за аналогічний період 2008-го року було зареєстровано 2297 таких випадків. Смертність від СНІДу за аналогічний період також знизилась майже на 8% (з 1370 до 1262 випадків).

Наразі в Україні, за даними ООН, заражені, щонайменше, 1,6% дорослого населення, повідомляє Радіо Свобода.

За даними Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД, лікування ... Читати далі »

Просмотров: 892 | Добавил: Likar | Дата: 03.12.2009 | Комментарии (0)

Раптово виниклий гострий головний біль або швидко наростаючий по інтенсивності помірний головний біль часто вказують на серйозне і навіть небезпечне для життя захворювання (субарахноїдальний крововилив, менінгіт, пухлина мозку і ін.).

1. До дуже грізних симптомів відноситься різко виниклий, гострий головний біль за типом "удару в голову". Такий біль є майже вірною ознакою субарахноїдального крововиливу. В такому разі необхідно негайно викликати швидку допомогу.

2. Якщо біль помірний і наростає в горизонтальному (лежачому) положенні, і проходить протягом півгодини в вертикальному положенні, такий симптом може бути ознакою серйозного захворювання пов'язаного з порушенням відтоку спинномозкової рідини і підвищенням внутрічерепного тиску (перш за все необхідно виключити пухлину головного мозку, але цей симптом може бути проявом і інших захворю ... Читати далі »

Просмотров: 1127 | Добавил: Likar | Дата: 03.12.2009 | Комментарии (0)


Медики дійшли висновку, що наше здоров'я багато в чому залежить від наших емоцій, від того, наскільки гостро ми реагуємо на життєві труднощі, чи часто сердимося на оточуючих. Емоційні чинники у багатьох грають важливу роль у виникненні головного болю, й інколи ці причини можуть стати визначальними. Але не єдиними.

Причинами, що викликають біль, можуть бути і сильний стрес, і занепокоєння, і тривога, а також внутрішнє відчуття провини, гнів або страх. Річ у тім, що ці емоційні стани можуть приводити до тривалого скорочення м'язів обличчя, шкіри, плечей, шиї. В цьому випадку і розвивається головний біль м'язовог ... Читати далі »

Просмотров: 1152 | Добавил: Likar | Дата: 03.12.2009 | Комментарии (0)