|
Головна » 2011 » Лютий » 09
Варто наголосити, що функціонування мозку залежить від наявності в організмі
достатньої кількості вітамінів: А, С, Е, К і групи В. Кожний з них впливає на
певні функції. Також для хорошої пам’яті важливими є присутність в організмі належної
кількості заліза, фолієвої кислоти й поліненасичених жирних кислот. Тому нам
треба вживати червоне м'ясо, яловичу печінку, картоплю, зварену у мундирі,
житній хліб, молоко, банани, йогурт, вівсянку, гречку, яблука, жирні сорти риби,
свіжі овочі й фрукти, волоські горіхи.
А ще науковці вважають, що щоденне виконання наступної вправи всього лише
протягом 30 секунд поліпшує пам'ять на 10%. Слід одночасно рухати зіницями зі
сторони у сторону. Така вправа підсилює координацію обох півкуль мозку й сприяє
активізації зон, відповідальних за пам'ять.
Покращують пам’ять також гра у лото, шахи, розгадування кросвордів, ребусів. Такі
заняття сприяють активнішій роботі мозку, розвитку пам'яті й уваги. Саме увага
- найголовніша складова гарної пам'яті.
Зміцненню пам'яті сприяє також регулярна фізична активність. Вона стиму
...
Читати далі »
|
|
|
|
Статистика сайту |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|