Вживання у їжу волоських горіхів уповільнює
ріст раку передміхурової залози у мишей і надає благотворну дію на
декілька
генів, пов'язаних з контролем поширення пухлини і обміну речовин,
виявили учені
центру раку Девіса при Каліфорнійському університеті /США/.
Результати цього дослідження представляють
додаткові докази користі волоських горіхів для здоров'я, не дивлячись на
високий вміст в них жирів.
Раніше вже було встановлено, що волоські
горіхи,
багаті жирною кислотою омегою-3, антиоксидантами і іншими природними
речовинами, знижують ризик серцево-судинних захворювань. Біологи
вирішили
перевірити ефект горіхів проти раку, нагодувавши ними лабораторних
мишей,
генетично запрограмованих для утворення пухлини простати. Через 18
тижнів
дослідники визначили, що вживання волоських горіх
...
Читати далі »