Завдяки
унікальному складу льняне насіння можна рахувати нутрицевтиком, тобто
продуктом, що оздоровлює організм людини. До такого виводу прийшли учені
всього
світу, котрі узагальнили результати дослідження льняного насіння в
лабораторіях.
Льон – одна з
прадавніх культурних рослин. Його насіння споживали ще в кам'яному
столітті.
Навіть у Біблії є згадка про те, що ізраїльтяни використовували льняне
насіння
для випічки хліба і одержання масла. Авіценна, Гіппократ писали про
цілющі
властивості насіння льону. Зараз льняне насіння починає відігравати все
більшу
роль в світовому виробництві продовольства. У 60-і роки минулого
століття
розпочався рух за вживання натуральних харчових продуктів без
консервантів,
смакових добавок, фарбників і ін., в 80-х прийшли до визнання
необхідності
використання льняного насіння, як здорового продукту. Склад льняного
насіння
багатий протеїнами, жирами, клейковиною і клітковиною. Протеїни багаті
незамінними амінокислотами. Переважають глобуліни з високою
...
Читати далі »