Інтернет-лікар
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Головна » 2010 » Лютий » 27
Слава вівса як злаку, що дає «силу Геркулеса», підтверджена досвідом народів, у раціоні яких переважали вівсяні страви (приміром шотландців). Ще Гіппократ, відзначаючи поживну цінність вівса, радив пити вівсянку у вигляді чаю. З великою повагою до нього ставилася і тибетська медицина, адже овес володіє багатьма лікувальними властивостями. Тож спробуймо розкрити для себе хоч деякі цілющі таємниці вівса, щоб використовувати їх щоденно для свого здоров’я.

ОВЕС, У ЧОМУ ТВОЯ СИЛА?
Овес — найбагатше жирами зерно (до 6—9%). У ньому також чимало білків (10—18%), що містять такі незамінні амінокислоти, як триптофан, лізин, метіонін. Багатий овес і на макро- та мікроелементи, у ньому більше, ніж в інших злаках, заліза (4,2 мг на 100 г вівса), багато сірки, кремнію, фосфору, калію. Крім цього, овес містить магній, фосфор, хром, марганець, цинк, нікель, фтор, йод та вітаміни: В1, В2, В6, каротин, вітамін К, вітамін Е, нікотинову і пантотенову кислоти. Учені встановили, що овес має оптимальне відсоткове співвідношення вуглеводів, білків, жирів і ... Читати далі »

Просмотров: 28784 | Добавил: Likar | Дата: 27.02.2010 | Комментарии (0)

Архів записів
Наше опитування
Який Ваш вік?
Всего ответов: 988
Друзі сайту
Статистика сайту
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024